LG & Gryphon

My worktools right now.Vila

Riktigt skönt att bara sitta och ta det lungt ikväll, efter full fart i ett par dagar så är det skönt att hämta andan lite. Igår så var jag och slängde i väg ett par ansökningsbrev på morgonen, sista chansen innan mottagarna hade sin deadlline. Sen hem igen, slänga i mig något att äta och springa mot bussen. Jobba ett par timmar, springa till bussen igen, åka hem, hoppa in i duschen, byta om och i väg direkt igen. Först så hade Vera en lite födelsedagsmiddag, var sjukt gott att få i sig lite mat eftersom jag knappt hunnit äta något sen frukost. Var där i ett par timmar tills jag skulle vidare, Eric skjutsade mig en bit, sen mötte jag upp Alex och vi åkte mot Sjöberg där Jannike hade sin födelsedagsfest. (Fyller alla år nu?) Hade en rolig kväll och träffade många softa personer. Hade sällskap till stan med några sleazekillar, kul att träffa på folk med så skön musiksmak! Rätt fascinerande hur det kan ta så sjukt lång tid att åka hem från Jannike på natten jämfört med på dagen/kvällen men jag kom hem innan 06 i alla fall, alltid nåt haha.AFC 2008

Med mindre en ett halvår kvar till EM så har en annan av världskontinenterna sitt regionala mästerskap. Nu när allt är så kapitalstyrt, där tv-pengar och olika makthavares intressen styr, så känns Afrikanska mästerskapen i fotboll känns lite som den sista av de riktigt stora fotbollsturneringarna och då även idrottsevenamangen som fortfarande är så gott som omöjlig att förutsäga
   Med Grekland 2004 och möjligen Danmark 1992 som undantag så känns EM som en uppgörelse som till sist ofta handlar om samma nationer och där oftast Tyskland, Frankrike eller Italien till sist står som segrare. Även Afrika har sina tyngre nationer som oftast är med i toppen men det känns inte lika lätt att tippa finallag. Ett bevis för det är att den kommande VM-värden Sydafrika dels missade att ta sig till det senaste världsmästerskapet 2006 och dessutom kom på 16:e och sista plats i Afrikanska mästerskapen samma år, utan att ha gjort ett enda mål. Togo som istället mycket överaskande tog sig till VM istället för Sverigebekanta Senegal, lyckades inte ens kvalificera sig till årets mästerskap.  Bristande infrastruktur, orkestrar på läktaren, hårresande taktiker på plan... det är mycket som brukar göra turneringarna annorlunda mot vad vi i västvärlden är vana med men det får i alla fall Afrikas folk att för en stund glömma svält, hiv, blodiga innbördeskrig och politiska galningar.  
   Dessutom får dom Afrikanska länderna fler och fler toppspelare hela tiden som lyckas i Europa så vem vet när något lag får till det ordentligt och vinner VM för första gången, kanske redan 2010... i just Sydafrika.
  
6:e turneringen jag ser nu, har följt alla sen 1998 i Burkina Faso. Eurosport sänder då som nu i stort sätt allt man kan tänka sig från turneringen. I skrivande stund så har första omgången i samtliga grupper spelats och så här tror jag om fortsättningen...


Grupp A 

Ghana
Marocko
Guinea
Namibia

Tre ganska jämna lag som gör upp om det här. Ghana är värdnation och knappa favoriter, dom lär ta sig vidare efter att ha vunnit mot Guinea med 2-1 i första matchen. Marocko är oftast stabilla precis som dom två andra nordafrikanska lagen som är med. Men trots att dom körde över Namibia med 5-1 så säger det inte så mycket ändå. Att Nambia ens kvalificerade sig är en stor skräll och allt annat än tre raka förluster är en ännu större skräll. Guinea känns som ett av turneringens mest underskattade lag.

Tips: Ghana och Guinea går vidare.

  Grupp B

Elfenbenskusten
Nigeria
Mali
Benin

Samma förutsättningar här, fast jag tycker att dom tre tippade topplagen känns ännu lite vassare i den här gruppen. Elfenbenskusten vann nyckelmatchen mot Nigeria med 1-0 och bör ta sig vidare. Mali såg lite sisådär ut men vann ändå som planerat mot Benin, också med 1-0. Nigeria - Mali kommer att avgöra vem av dom två som går vidare och jag tror på Mali som nog många kanske inte har så bra koll på. Men med Kanouté och Keita (Sevillia), Diarra (Real Madrid) och Sissoko (Liverpool) b.la så tror jag att Mali kan bli en av turneringens överaskningar. Nigeria har dessutom inte vissat så mycket på senare år så det är upp till bevis för dom. Benin med Helsingborgs Omotoyossi på topp är även dom en överaksning bara genom att ha tagit sig genom kvalet. 3 raka förluster blir det, precis som i debuten för två år sen.

Tips: Elfenbenskusten och Mali går vidare

 Grupp C

Egypen
Kamerun
Zambia

Sudan

Regerande mästarna Egypten överaskade lite faktist genom att vinna 4-2 mot Kamerun i första matchen. Även om dom vann förra turneringen så var det på hemmaplan och så fort det närmar sig VM-kval och viktiga matcher så har dom en tendens att alltid falla på mållinjen. Zambia spelade riktigt bra i sin match och vann med 3-0 mot Sudan. Men Sudan är ytterligare ett av dom länder som skrällde genom att ta sig in i huvudturneringen. Över 30 år sen sist och bara med inhemska spelare, det bör inte hålla och höll inte heller i första matchen. Zambia som förlorade 18 spelare ur landslaget 1993 i en flygolycka, lyckades ta silver i AFC året efteråt och efter det så har dom varit med i alla turneringar utom en, trots att dom inte har många kända spelare. Kamerun lär nog ändå ta sig i kragen och gå vidare men dom får det inte lätt.

Tips: Egypten och Kamerun går vidare

 Grupp D

Tunisien
Senegal
Sydafrika
Angola

Den klart svåraste gruppen att tippa på förhand. Tunisien är alltid stabilla och missar nästan aldrig kvartsfinal, Senegal har det mest namnkunniga laget men hade nog sin peak för några år sen. Sydafrika har bra spelare och skulle säkert kunna ta sig till semi i alla fall, men dom har kännts ganska ojämna och fokuserar nog mer mot hemma-VM om två år. Angola stod för en jätteknall när man tog sig till VM 2006 utan några meriter alls egentligen. Spelade överaskande bra där också och tog poäng både av Mexico och Iran. Båda premiärmatcherna slutade också oavgjort i den här gruppen Tunisien 2-2 Senegal och Sydafrika 1-1 Angola. Dom som lyckas  vinna i nästa omgång får ett jätteläge att ta sig vidare men vilka det blir är inte lätt att säga. Tror nog ändå Tunisien vinner mot Sydafrika och antagligen får med sig minst en poäng i sista matchen också. Senegal bör vara lite tyngre än Angola men där är jag mer osäker på hur det kommer gå.

Tips: Tunisien och Senegal går vidare

 
...och sen då? 
En känsla som egentligen inte grundar sig på något särskillt gör att jag tror att gruppvinnarna kan få en tuff resa.

Kvartsfinaler:
Mali vinner mot Ghana
Elfenbenskusten vinner mot Guinea
Senegal vinner mot Egypten
Kamerun vinner mot Tunisien

Semifinaler:
Mali vinner mot Elfenbenskusten
Kamerun vinner mot Senegal

Final:
Mali vinner mot Kamerun och överaskar genom att ta sin första vinst någonsin i AFC.
Elfenbenskusten vinner bronsmatchen.


Får se hur nära jag kommer.

 

Det kanske inte är så dumt att vara singel ändå...
Sorkfeber kan smitta vid kyssar.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=735031&rss=1399
21 Januari
Le Sport - Tell no one about tonightKollektivtraffikens Gestapo

Tunnelbanekontrollanten: Kan jag få se ditt kort?
Jag: Visst... (visar kortet)
Tunnelbanekontrollanten: Är det där verkligen ditt kort?
Jag: Ja, det är mitt kort.
Tunnelbanekontrollanten: Har du skrivit namn på baksidan?
Jag: Hm, det minns jag inte om jag har gjort.
Tunnelbanekontrollanten: (tittar efter) Nej! Du har inte skrivit namn, det står ingenting alls här!
Jag: Okej, men då har jag råkat glömma det isåfall.
Tunnelbanekontrollanten: Är det här verkligen ditt kort?  Jag ser inte ditt namn här.
Jag: Ja, varför skulle det inte vara mitt kort? Står det inget så har jag glömt att skriva namn.
Tunnelbanekontollanten: Det är ett reducerat månadskort du har.
Jag: Ja, jag är under 20... (visar mitt leg)
Tunnelbanekontrollanten: Är det du på passet?
Jag: Nej, det är min pappa...
Tunnelbanekontrollanten: Va?
Jag: Det är ett leg och det är klart att det är mitt, varför skulle jag gå runt med någon annans?
Tunnelbanekontrollanten: Det där är inte din frisyr!
Jag: Kortet togs i början av 2004, fyra år sen alltså.
Tunnelbanekontrollanten: Okej, det är ditt kort säger du? (pekar på legitimationen)
Jag: Det här är mitt leg.
Tunnelbanekontrollanten: Det känns misstänkt att du inte har skrivit namn på ditt kort, vi måste få fast alla smittare, det är vårt jobb här i dag.
Jag: Står det någonstans att man måste skriva sitt namn på baksidan om han har ett månadskort?
Tunnelbanekontrollanten: (kollar på sin kollega som nickar nekande)  ...nej.
Jag: Så vad är jag misstänkt för?
Tunnelbanekontrollanten: Du har inte skrivit ditt namn på ett okänt sl-kort
Jag: Aja, det blir säkert bra, jag ska gå av nu.

Tunnelbanekontrollanten: Okej då, du är okej för den här dagen

Seeeg blogg

Går inte särskillt bra att slänga upp inlägg nu för tiden. Nu försvann mitt senaste igen och jag orkar inte skriva om det, blä... Idag har jag dessutom lackat lite över att jag inte kan skriva ut mitt CV på skrivaren. Allt som är kopplat till datorn ska förstås börja jävlas samtidigt. Måste lösa det tills i morgon på något sätt, får väl anstränga min kreativa sida lite grann. Annars så är jag lite sugen på att dra på en grej i morgon på Sturecompagniet som jag fick en inbjudan till tidigare idag men jag ska ut på lördag också så jag vet inte. Får chilla lite med festandet så det inte går ut allför mycket över träningen. Om ett par månader så drar Rudbecksskivorna igång, känner jag mig själv rätt så lär jag besöka ett par av dom också, och sen Barcelona... och... finns mycket att se fram emot! Allra mest ser jag fram emot att den här deprimerande årstiden ska sippra ut ur min åsyn. Nästa sommar ska bli den bästa hittils! =)

Nu har jag ventilerat mina oerhört djupa tankar för den här gången, dags för mat!
Bloggstopp

Blogg.se har inte velat att jag ska blogga något dom senaste dagarna tydligen men nu har jag i alla fall lyckats ta mig in här igen. Blev en lugn fredag hemma och utgång på lördagen istället. Helgens destination blev Vanilla Nightclub. Känns som jag frisknade till ordentligt av att få komma ut lite, haha. Kvällen var rätt kul i alla fall, träffade på lite fler bekanta ansikten där från Rudbeck och Peder Fogstrand var förstås där och minglade med småtjejerna as usual. Färden hem blev däremot inte så kul men jag är glad att jag inte blev inblanad i alla fall. Att vissa bokstavligt talat nästan skulle kunna döda för en cheesburgare visualiserades tydligt.


Resumé av 2007

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Blir nog värre och värre på den punkten för varje år, på gott och ont. Studentdagen var det klart roligaste i alla fall, helt oslagbart. Champangefrukost, avslutningen i klassen och sen i aulan, 5000 personer som står utanför på skolgården, ett flakåkande i total eufori, studentmottagning hemma med släkten, sen hos George med en massa kompisar och gubbskivan på Cirkus. Full fart från 06 på morgonen tills jag kom hem 06 morgonen efter. 

Annars har jag gjort högskoleprovet för första gången, tagit mig över 100 kg i bänkpress, jobbat nästan hela sommaren, tältat i en vecka och startat min första blogg där enbart jag själv skriver.

Till dom mer bissara sakerna (åtminstonde draget ur sitt sammanhang) så har jag rännt runt på stan och sen festat i 50 år gamla millitärkläder, blivit påtvingad läppglas på krogen, handlat mat till en tacomiddag åt en utslagen småbarnsmamma och det klart sjukaste... somnat brevid en kamel. Dessutom blev mina skor i sommras en riktig plåga när dom av någon oförklarlig anledning började sätta i gång olika butikslarm runt om i Stockholm med jämna mellanrum, till sist på Siba så fick jag dra av mig alla ytterkläder, skärp och ta ut allt ur fickorna, för att sen åka på deras varuband igenom en scanner  tre gånger innan vi kom på vad det var som utlöste larmet. Sen har jag dessutom lyckats råka ut för skimming, prickade in just den bankomat på Birger Jarlsgatan som dom hade manipulerat men förlorade inga pengar som tur var. Hmm... det var väl det, lite bus på Gotland också men det ska vi inte pratar mer om här. 

                                                 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Brukar skippa det där med nyårslöften, lägger upp mål för träningen och jobb/utbildning men det ser jag som rätt naturligt.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nopp

4. Dog någon som stod dig nära?
Kan inte säga att någon som stod mig nära gjorde det.

5. Vilka länder besökte du?
Den fjärran avlägsna nationen Gotland... Nej, blev inte mycket resande förra året. Finland var jag väl i som vanligt.

image270

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Kanske det...


7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?

       
     
     
   
                                     
   
                                         9 Juni 2007!
 


8. Vad var din största framgång 2007?
Ett år äldre - ett år klokare. Bättre på att sätta gränser och är mer stabill som människa.

9. Största misstaget?
Alldeles för mycket slacking när det gäller skolan.


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Luftvägsinfektion men annars har jag hållt mig rätt frisk

11. Bästa köpet?
image250
Mina Tigerskor, dom skönaste skor jag någonsin haft.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Antagligen mat, tätt följt av kläder.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Många som gjort mig glada ofta.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Fedde La Grand - Put ya hands up for Detroit
Billy Idol - Rebel Yell
Jason Mraz - I'm Yours
Kobojsarna - Sång om Ingenting
Bon Jovi - Livin' on a prayer
Skid Row - I Remeber You
Kayne West - Stronger
Britney Spears - Gimme more

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Överlag så har jag varit mycket gladare än tidigare år.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Ansträngt mig i skolan.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Degat...


18. Hur tillbringade du julen?
Hemma och hos släkten

19. Blev du kär i år?
Typ inte.

20. Hur många one night stands?
Sekretesbelagd fråga.

21. Favoritprogram på TV?
Kollar inte så mycket på TV. Heroes men det såg jag på datorn innan TV4 började sända.
Så det är väl sport jag kollar på mest. Fotboll, Hockey, Skidor, Skidskytte, Friidrott.

Petter Hansson stoppar Torres

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej, men gillar desto fler.

23. Bästa boken du läste i år?
Vet inte riktigt så jag säger "En anatomisk guide till styrketräning"... inget skönlitterärt direkt men men, man är ju en gymgeek.

24. Största musikaliska upptäckten?
Inte gjort någon större ny upptäckt, mest vart äldre musik jag börjat lyssna mer på än tidigare.

25. Något du önskade dig och fick?
En massa minnen!

26. Något du önskade dig men inte fick?
Kommer inte på något

27. Årets bästa film?
Var inte på bio många gånger alls i år så jag vet inte riktigt. Får ta igen det i år.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Var och firade på Spy Bar med Bella och Jeanette.

image273

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Säkert, men varför inte nöja sig med dom som har varit bra. ^^

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Sleazebrat med hippieinslag enligt testet nedan.
Men jag har väl min egen stil antar jag, same same but different.


31. Vad fick dig att må bra?
Träningen ger alltid en kick, sen vänner förstås. =)

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Sofi Fahrman, Örjan Rahmberg och Lita Ford har på något oförklarigt sätt infutt sig i mina nattliga drömmar men Carmen Electra vore ju inte fel.   

33. Vem saknade du?
Folk jag inte kunde träffa så ofta som jag velat.
11 Januari
Isreal Kamakawiwo'Ole
- Somewhere over the rainbow (What a wonderful world)Test

Jag är tydligen...
 
60% Glamrockare
50% Brat
33% Hippie
29% Punkare
12% Emo
image249
Host Winter Editon

Dags att blåsa i liv i den här gammla bloggen igen. Det har inte hänt något särskillt spännande den senaste tiden eftersom jag mest har varit hemma och hostat. Det påminner ganska mycket om i sommras när jag hade det här. Fast nu är det värst runt 04-08 på morgnarna, jobbigt för sömnen alltså. Blir det värre så får jag nog börja med min dundermedecin som jag körde förra gången. Morfin, Ammoniak & Etanol som de tre första ingridienserna...yummy, eller nåt.  I dag har jag ändå tagit mig ut och varit i stan en hel del, har i tur och ordning träffat Tina, Annie och Alex. Men men, nu ska jag kolla upp lite bra grejer inför högskoleprovet hade jag tänkt.

Bye

Gott nytt år!Nu har man verkligen vridit på dygnet ännu mer. Har sovit lite i omgångar men nu är jag hur pigg som helst igen. Mitt nyår blev i alla fall bra, började lite trevande kanske men när vi väl kom fram till vår slutdestination så blev det riktigt nice! En rätt bra mix av alla möjliga kompisar + folk man inte kände sen innan, ett gott humör, sin favoritskumpa och fyreverkerier, inte illa! Blev en lång natt och efter att ha lämnat lägenheten bland dom sista, gått, vänt tillbaka, gått igen, missat sista bussen, åkt sightsing genom Väsby och Sollentuna, gått ännu mer, käkat nattmat m.m så somnade jag runt 08 i morse. Men kul hade jag och dessutom fick jag t.o.m en magnumflarra över. Happy times. ^^

Hade ni ett bra nyår?RSS 2.0