Euro 2008

   
   
   
   


Bara tre omgångar kvar av EM-kvalet men dom flesta grupperna börjar se rätt klara ut.
Dom här länderna som är ovanför tror jag kommer ta en plats sist.

I Grupp A så tror jag Finland tyvär sumpade sina chanser att gå vidare genom att bara spela 0-0 borta mot Belgien igår. Nu krävs nog två raka vinster för att ha någon chans och eftersom dom möter Portugal borta i den sista matchen tror jag att det blir för svårt. Portugal och Polen vidare.

I grupp B är VM-finalisterna Italien och Frankrike under hård press av Skottland som just nu leder gruppen. Men jag tror att Italien lyckas slå Skottarna borta till sist och då räcker det för Frankrike att vinna sina två sista matcher så är man vidare. Italien och Frankrike vidare.

Grupp C är också jämn och där tror jag Norge kan ta sig förbi Turkiet som bara fick med sig en poäng från matchen mot Moldavien igår. Turkarna har också svårast schema kvar. Grekland hemma, Norge borta och Bosnien hemma. Tror Grekland och Norge går vidare.

Grupp D är mer eller mindre färdig. Tyskland blev igår som första land förutom värdnationerna klara för EM och för Tjeckien krävs en total kolaps för att man ska missa att gå vidare. Tyskland och Tjeckien vidare. 

Grupp E känns ganska avgjord också fast England bör inte känna sig helt säkra. Dom har Ryssland borta först och blir det förlust där så kan det bli lite nervigt. Hemmamatch mot Kroatien är knappast någon garanti för poäng i sista matchen. Det som talar för England är att Kroatien antagligen inte har något att spela för då och skulle man vinna redan mot Ryssland så är saken nästan klar. Kroatien och England vidare.

I grupp F så är Sverige så gott som klara för EM och Spanien kan bara hotas av Nordirland. Fast då måste Nordirland helst besegra först Sverige borta, sen hoppas på att  Sverige vinner borta mot Spanien för att till sist själva först vinna först mot Danmark och sen borta mot Spanien. Känns ungefär lika troligt som att Thomas Ravelli blir uttagen i Sveriges EM-trupp. Sverige och Spanien vidare.

Grupp G känns spikad den med. Rumänien kan boka biljetterna redan och trots att Bulgarien bara är två poäng bakom Holland så lär dom knappast komma ikapp. Holland har kvar att möta Slovenien och Luxemburg hemma och avslutar borta mot Vitryssland. Allt annat än nio poäng där vore en skräll. Rumänien och Holland vidare.






Kommentarer
Postat av: sussie

hej vem är är du ?? :)

2007-10-14 @ 18:36:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0