Amanda & Marie

Äntligen åkte Andreas ut. Var orolig när han och Amanda stod kvar att det skulle bli ett till sånt där ofattbart ögonblick när någon som verkligen inte förtjänar det åkte ut. Idag var Amanda klart bäst, bäst när det gällde som mest. Hennes version av Leonard Cohen's raspiga "Hallelujah" var nästan omänskligt bra och även hennes andra låt var på topp 3 av kvällens framträdanden. Marilyn Monroe in the final.

Får se vem som gör bäst i från sig när det blir dags att entra globen, väldigt jämt blir det säkert.

Amanda Jensen i Idol 2007 

Håller nog ändå på Amanda efter i kväll.


  

Last day

Det var sista dagen på rudbeck för mig idag, åtminstonde för den här vändan. Vem vet om man kommer tillbaka igen, helt omöjligt är det väl inte men förhoppningsvis så hittar jag någonting annat också snart. En slapp dag var det i alla fall, jobbade dessutom själv större delen av den och en annan bra grej var att det var adventsfika för personalen i rektorsexpeditonen så det blev lite glögg och pepparkakor att ta med sig in. Sen kunde jag luta mig tillbaka och pumpa Led Zeppelin genom högtalarna, när kommer man få en så pass skön arbetsdag igen? Haha.

Alex dök upp strax innan jag slutade och sen kom Eric också. Vi åkte mot Kista Centrum för ett litet uppdrag som sket sig rätt ordentligt. Istället la vi pengarna på en varsin tallrik med lammspett med tillbehör. Så kan det gå, Andersson dök upp och gjorde oss sällskap, sen träffade vi även Per på Bokia där han jobbar.

29 November
LiveDolphin's CryCentrumidoler

I dag när jag efter jag kom hem från jobbet så skulle jag ta en vända upp i centrum och handla lite. Trött och ouppmärksam så håller jag på att gå in i nån kille, när jag kollar upp så ser jag att det är Daniel Karlsson från Idol. Vad fan gör han här, han ska ju vara på tv i morgon, tänker jag en kort stund innan jag kommer på att Svenska folket eller i alla fall den skaran som röstar både har blivit akut blinda och döva. Det som var grejen nu, var att Jakobsbergs Centrum hade öppet två timmar längre än vanligt och som i en del av deras kampanj så var flera av idoldeltagarna där. Förrutom Daniel och Christoffer som för övrigt var minst lika bra i verkligheten som på scen så var även Gatahnia, Mattias, Patricia och Evelina där. Vem hade trott det förra torsdagen, att Daniel skulle uppträda i Jakan istället för på TV4.

Daniel Ohlsson Daniel Ohlsson Gathania. FOTO: TV4 
Patrizia. FOTO: Daniel Ohlsson/TV4 Daniel Ohlsson Daniel OhlssonKreativ

Nu har jag kopplat in högtalare på den här datorn, så nu kan jag lyssna på musik via youtoube och förgylla / (förpesta) omgivningen som går utanför i korridoren med min musik.

Love to you

Mina dagar

image245Så här ser mitt schema ut, det var i för sig från Augusti men det är ingen större skilnad mot nu. På varje sån där vit liten ruta så kommer oftast ca 30 elever som normalt sätt ska ha 1-3 böcker i sitt ämne. Så ca 40 bokningar x 30 elever x 1-3 böcker + en MASSA annat folk som kommer in mellan grupperna för att dom inte har kunnat hämta ut tidigare eller ska lämna in sånt dom redan haft. Rätt stressigt, det är ju inte bara att ge dom böckerna direkt, utan det är en massa grejer måste flyta om det ska gå snabbt.  Måndagen och tisdagen den veckan var raka motsatsen, haha. Går lite upp och ner här med andra ord, just nu är det tyst som i graven.Fuck

Gaaaaaaaaaaah... nu har jag råkat ut för det här igen. Jag blir så trött! Nu är det viktigaste att köpa ett usb-minne så jag kan lägga över alla bilder där. Har en del nerbrännt på cd-skivor men det är långt ifrån allt och är det någonting jag absolut inte vill så är det att förlora alla bilder. Det jag har på datorn är allt från 2003 fram tills nu så det skulle inte kännas det minsta kul ifall datorn packar ihop och gör så att man förlorar allt. Musik och annat går att ersätta men det gör inte foton och minnen. Hoppas min konstgjorda andning håller datorn vid liv tills jag har kopierat det jag vill.


Funderar på att köpa ett på 4 GB


Skriver lite mer i morgon, blir nog någonting från jobbet också + en ny musikvideo. Jag vågar inte anstränga datorn mer än nödvändigt, så vi hörs då. 
Nightie!

26 November
Skunk Anansie - WeakStrul

I kväll har datorn verkligen inte gillat mig. Det här är fjärde gången jag försöker skriva något, så vi får väl se om det kommer i väg. Så vilka spännande saker har hänt i dag? Egentligen ingenting. Jobbat som vanligt, inget särskillt hände, det mesta flöt på som vanligt. Pissigt väder, mögliga tomater i matsalen, hängde med Mia på lunchrasten. En ganska vanlig måndag med andra ord.

I morgon har jag sovmorgon i två timmar och det känns ganska skönt, fast det är för lite för att hinna in till frisören innan jobbet. Det känns ganska frustrerande att jag inte får nån tid pga av att jag inte hinner men jag får ta och gå tidigare från jobbet någon dag i veckan för nu måste jag verkligen dit!

Aja, nu ska jag ta och träna lite, ha en fortsatt bra kväll! =)
Tänk om det var sånt här väder nu...7,2%

Igår skulle jag ta det lugnt. Haha...
Jag måste vara antonymt med begreppet lugn helg. I vilket fall så blev det bowling med ett gäng lite slumpade personer. Alex, Eric, Sussi, George, Kristoffer, Sebbe, Anton, Andersson och så jag då om man ska vara exakt. Sjukt längesen jag bowlade men jag lyckades komma tvåa till och med, whooho. Sen så lämnade George och Kristoffer sällskapet och vi andra fick för oss att dra mot, ehm... Stinsvillan. Men innan det fick jag ytterligare ett impulsivt ryck. Jag och Eric köpte en pastasallad som måste vara en stark konkurrent till det äckligaste livsmedelsverket har gett tillstånd till för försäljning. Den 50-lappen hade jag lika gärna kunnat tugga upp själv, det hade varit lika ekonomiskt och säkert godare. Sen gick vi in i villan, satt och lyssnade på underbar (?) karaoke och insöp atmosfären samt diverse flytande drycker.

Mot kvällen så var det bara jag, Sussi och Anton kvar och när klockan hade passerat midnatt så bestämde vi oss för att ta 00.24 tåget mot stan. Frame där så skulle jag ta ut lite pengar, oturligt nog hade någon spytt över hela bankomaten, hur kan man spy på en bankomat? Kan ju inte vara så svårt att vända sig... Sen köade vi i ett bra tag tills vi inte orkade längre utan drog till ett ställe på andra sidan gatan istället, sen lyckades vi hamna någonstans i regnet i väsby några timmar senare innan vi blev upplockade och det blev en biljakt för att hinna köra om en annan nattbuss och komma på den. Lyckades med det, bytte därefter till en tredje nattbuss och sen var jag hemma.

Nästa helg ska George firas så att ens komma med ambitonen att ta det lungt är idiotiskt, haha. Fast efter det, så blir det en lugn decembermånad. Fokus på träningen!


Lördag

Hej igen, har varit ganska dålig uppdatering här inne nu men jag har helt enkelt inte haft tid. Men nu har jag det så då kan jag passa på att skriva några rader. Vad har jag hittat på sen sist? I fredags så jobbade jag hela dagen, det i kombination med för lite sömn gjorde att jag kände mig riktigt seg. När jag kom hem så piggnade jag till, åt, hoppade in i duschen och drog ut direkt mot stan. Först för lite W & W, sen senare på kvällen så var det tänkt att vi skulle till the vibe. När vi kom tid så var det rätt oorganiserat, man fattade inte vilken kö som var vilken och alla stod i en enda klump bara, så till sist så gav vi upp och gick till candy istället.

adsfgadfg

På vägen hem så gick vi förbi NK:s julskyltning, kanske var det för att man var lite påverkad men den kändes väldigt psychadelisk när man kollade noga och tänkte på alla dom småsaker som helt omotiverat fanns med i varje fönster och som man oftast inte tänker på om man bara kollar lite snabbt.

Så här såg NK:s julskyltning ut 1936.

I dag var det tänkt att jag skulle shoppa lite men... jag hittade ingenting jag var sugen på att köpa, sånt är frustrerande!  I-landsproblem så det skriker om det men jag blir ändå sur, jag ville ju köpa en ny skjorta! Nytt försök i morgon.

Snart ska jag rulla i väg mot grannkommunen och kasta lite klot. Have a nice day folks!22 November
Creed - My SacrificeUppdaterar i morgon

Crawling through the week

Blir inte så mycket tid för bloggen den här veckan, kommer nog skriva lite mer mot slutet av helgen kan jag tänka mig men nu är jag är här i alla fall. Dagen har väl gått bra, ett par personer gick mig lite på nerverna idag men då var det bara att köra samma mynt tillbaka. Som vanligt är jag galet trött nu, somnar nästan varje dag på bussen hem och då är det rätt illa! Helgen behövs verkligen men känner jag mig rätt så kommer det inte bli så mycket sömn som jag egentligen skulle behöva ändå.

Kul att det fortfarande är så pass många som läser trots att jag inte har uppdaterat lika ofta på sista tiden
Hoppas ni har haft en bra torsdag! =) 

21 November
Berlin - Take my breath awayBoom

Nu smäller tröttheten till igen så det är lika bra att ge med sig och gå och lägga sig! Snart är det helg så håll ut!
Sleep tight!

Ödesmatch

foto


Sverige - Lettland
Kl: 20.00 Råsunda, Solna
TV3Pepparkakor & GlöggEfter att ha kommit hem helt stelfrusen från jobbet så blev det en liten premiär. Vinterns första glögg tillsamans med lite pepparkakor. Kanske lite väl tidigt men det var verkligen gott att få i sig något varmt! Glögg är en av få varma drycker jag tycker är riktigt goda. Varm chocklad är okej någon gång ifall det inte blir för ofta. Kaffe dricker jag helst svart, espresso är helt okej. Cappuchino tycker jag är ungefär samma sak som med varm choklad och caffé latte har jag ännu svårare för. Vill jag ha något med en massa mjölk i så är milkshake godare, fast då försvinner ju det där med värmen och koffeinet. Men det klart värsta är Té, det kan jag verkligen inte dricka! 
Glögg ska det vara!Resurstid

På onsdagseftermiddagar är det alltid resurstid här och med det menas att skolan är nästintill folktom. Så vad gör man då om inte sitta inne på facebook, lyssna på musik, äta pepparkakor och läsa en artikel på aftonbladet om nyfupptäckta fossiler av forntida jätteskorpinoner som hittats i Tyskland. Inte det minsta ansträngande men ett osynkat arbetsschema kan vara påfrestande även under dom döda stunderna. Just nu skulle jag bara vilja sova men istället måste jag sitta här till 17:00 (komma hem 18:00). Typiskt att man aldrig är nöjd, fast nej, jag ska fan inte klaga! Jag får pengar för det här men varför är alltid tid = pengar. Kan man inte få powernapersättning och tillgång till en skön hästenssäng ett tag varje dag så man orkar med allt. Det är inte hälsosamt att gå upp innan 06, funderar nästan på att försöka använda min access så att jag komma åt nyckeln till massagerummet, fast då skulle jag sitta där hela dagen så det är nog en ganska dålig idé.  Dock, väldigt lockande! Men det lär förbli en utopi, så nu ska jag återgå till att poka folk, bygga på mitt kolhydratintag och lyssna på radioreklam. Cash is king.


En 2,5 meter lång skorpion. Inget jag skulle vilja träffa!20 November
Led Zeppelin - Stairway to Heaven (Live)Relax

I kväll har datorn varit lika seg som jag! Perfect match så att säga., så jag ska runda av här för natten snart. Har precis tagit ett skönt bad, det satt inte fel om man säger så. Rundar nog av för natten nu, framåt helgen bör jag nog ha tagit igen mig lite så jag förhoppningsvis orkar skriva något mer intressant. Det positiva är att jag kan nog inte bli mycket tröttare än så här!Sov gott!
Robot

"Du har en Svenska C-bok som ska lämnas in."  " Du kan inte hämta ut något än innan du lämnar in dina Tyskaböcker." "Läser du i period 1 och 3.?" "Har du matkort?" "Har du matkort?" "Tack."  "Har du matkort?" "Vem är din filosofilärare?" "Är du ny på skolan" "Jag måste registrera ditt kort." "Har du matkort?" "Du har några sena böcker" "Hej" "Tack" "Varsågod" "Matkortet?" "Tja" "Har du matkort?" "FeA eller FeB" "Det är 07/08 nu" "Lärarens initialer är..." "Hej, har du matkort?" "Kan ta efternamn istället." "Personnummer?" "Vill du ha ett lärarexemplar?" "Måste dra matkortet." "Organisation & Ledarskap är 50 poäng." "Hej." "Nej." "Tack." "Hej då!"

Känner mig som en deffekt automatsvarare.19 November
Snow Patrol - Chasing CarsSovdax

Ska hoppa ner i sängen nu, håller nästan på att somna framför datorn. 

Sweet dreams people! ..

Vissa möten med folk som kommer i ens väg kan får en att tänka till ordentligt. Få en att komma till insikt hur snabbt en människas förutsättningar kan förändras eller hur det sakta, steg för steg kan bli antingen klart bättre eller utvecklas till en ren katastrof. Eller hur man från första ögonblicket gått från sin övertygelse om att man inte har något gemensamt till att tydligt kunna se sig själv i den personen. Sånt kan vara både skrämande och facinerande. Det är sånt som kan få en att känna att man lever.Lååång dag...Hej blogg. Kom hem ganska nyligen från jobbet. Sliter rätt mycket att gå upp 05.30 och komma hem 13 timmar senare. Idag har det varit väldigt mycket folk också. Ska försöka lägga in någon bild på mitt schema senare i veckan så får ni se hur crazy vissa dagar är. Skulle tippa på att ca 800 personer har varit inne hos mig i dag, och som väntat så är det en massa personer som inte har lämnat in sina gamla böcker så då blir det en massa extraarbete. Man vill ju inte tjata som någon slags bokhitler men är ju trots allt anställd och inte elev längre och dom måste ju in även om man ibland måste se mellan fingrarna lite grann när det gäller rutinerna. Men faktist så funkar eleverna många gånger bättre än lärarna. Utan att nämna några namn så kan en viss samlärare och ett par av datalärarna ha "lite" svårt när det gäller att följa/ vilja följa anvisningarna. Föresten om det är någon som mot förmodan läser det här och sitter och trycker på en BiA-bok eller en LAN A-bok och som inte behöver den så langa in den för era virrpannor till lärare har antagaligen räknat fel när dom bestämde hur många dom behövde.
Nog om det, nu ska jag käka glass med hallon, jordgubbar och björnbär! =)


 

Jobbigt

Börjar om 5 minuter, schemat gör att man kan få magsår  =|
Men men, det ska nog gå bra. Ha en rolig måndag allihopaBlä...

Vet inte vad jag ska skriva men nu skriver jag något ändå, har suttit och hållt på med några mixar. Har en massa halvfärdiga grejer men perfektionisten i mig blir inte nöjd. Samma sak när det gäller ommöbleringen i mitt rum, just nu blir det bara pannkaka av allting.

Inspiration vart är du?18 November
Peter, Bjorn and John - Young FolksSå kan det gå

Jag fattar inte hur jag kan känna mig så här pass pigg. Känner mig piggare efter bara några  timmars sömn nu än vad jag gör många gånger när jag sover normalt eller mycket. Kvällen i går hos Mia var kul, hon fick sin present som var lite X-rated. Jag kommer från och med nu, alltid vara stämplad som gay i teknikmagasinet på Stinsen. På festen så kände Alex och jag inte så många från början men sånt går att lösa. I natt gjorde det på ett väldigt annorlunda sätt för mig när festen var slut. Inte ofta tre personer som inte känner varandra alls sen innan spenderar en novmebernatt ute utan något egentligt mål, på något skumt sätt så kändes det inte det särskillt konstigt heller. Efter att ha besökt kommunens sevärdigheter som dagiset i Törnskogen, Strandpromenaden och Norrvikens station så bestämde vi oss för att åka in till stan och äta. Då var klockan 8.00 på morgonen. Allt är möjligt i min lilla värld. Till sist, en bra bit in på morgonen och efter en mättande calzone så började vi rulla hemåt, symboliskt nog så skulle alla med olika pendeltågslinjer. Det var min natt med DJ:n från Liverpool och syrran till min klasskamrat på mellanstadiet.

En annan sak som var rätt sjuk var när jag och Alex på fick för oss att busringa på festen. Tar en person högt upp i min telefonlista som jag knappt känner utan som bor en bra bit bort och som jag inte har sett på minst två år. Snackar lite och plötsligt så tar hennes pojkvän telefonen, säger något och sen lägger han på. Vad händer då fem minuter senare? Jo, tjejen som jag inte har sett på flera år och som jag verkligen inte trodde kände någon på festen, dyker upp med sin pojkvän. Så typiskt mig på något sätt.

Jobb i morgon. Väckarklockan ringer: 05.30
Snacka om att man måste vända på dygnet...Out

Ska ut och göra stan osäker nu! Nejdå, blir ganska lungt ikväll. Först ska jag till Kista Centrum och sen vid 21 så ska jag vara hemma hos Mia. Ha en skön lördagkväll! Bloggar mer i morgon.

Spanien - Sverige Kl. 22.00
Sveriges startelva
Andreas Isaksson

Mikael Nilsson
Olof Mellberg
Petter Hansson
Erik Edman

Daniel Andersson

Christian Wilhelmsson
Anders Svensson
Fredrik Ljungberg

Markus Rosenberg
Zlatan Ibrahimovic17 November
Aerosmith - Janie's Got a GunSaturdayGodmorgon, eller morgon kanske är fel ord men för mig är det nästan morgon. Känner mig riktigt uppåt i dag utan någon egentlig orsak, bara allmänt glad! Ska nog ta och träna senare i eftermiddag och efter det i kväll så blir det födelsedagsfest hos Mia. Blir nog kul det! Sen spelar ju Spanien -Sverige också! Kan det bli bättre? Hoppas Sverige tar poäng så EM-biljetten definitivt säkras.Design

Ska försöka göra något åt den snart. Vet att det ser ut som crap nu, speciellt för er som har firefox vad jag har förstått men jag har inte orkat ta tag i det. Ska försöka pimpa upp den lite efterhand, men det blir nog tidigast på söndag. Den här stilmallen verkar inte vara den mest flexibla heller eller så är det bara jag som suger på det här. Ska i alla fall försöka göra något åt det när jag får tid.

PeaceWeekend

Något annat än Idol nu. Skönt att det äntligen är helg, fast den här veckan har varit rätt lugn ändå så det har inte varit någon större fara. Idag hängde Alex med mig på jobbet nästan hela dagen så det var kul med lite sällskap. Vi lyckades hamna i ett par lite jobbiga situationer senare också, fast inte på jobbet. Bland annat så drog vi till pizzerian för att käka något och det var en minst sagt spänd stämning där, medan Alex sprang fram och tillbaka och hämtade allt han skulle ha så märkte jag hur killen framför som för övrigt hade ett väldigt speciellt utseende, satt och studerade sitt lilla smörpaket otroligt noga, så noga så att han satt i flera minuter som om det vore den mest facinerande skapelsen han hade sett. Sen när han till sist efter mycket tvekan släppte blicken från smöret så kollade han mot Alex mat helt hänförd innan han långsamt förde huvudet upp mot mig och stirrade på mig som om jag vorre den första människan han någonsin sett. Kändes förstås inte så bekvämt, sen kom Alex tillbaka och satte sig och började käka men jag kunde fortfarande se han vid bordet bakom. Och när Alex såg honom så var det inte lätt att låta bli och garva. Helt tomt och knäpptyst i hela lokalen och så hör man den där mannen lyfta sin knäckebrödsmacka, låta det gå flera sekunder... ta en tugga, låta det gå några sekunder till, tugga det han har i munnen en gång till, vänta lite... långsamt, långsamt lägga ner sin knäckebrödsmacka på bordet igen. Medan han upprepade det så uppkom det andra suspekta ljud, som te.x. en vattenkran som plösligt började rinna och att väggarna knackade lite överallt. Pizzeriakillen verkade desstuom nästan somna vid sin tidning. Ganska creepy stämning med andra ord. Kändes som killen bakom typ skulle dra fram en kniv helt plötsligt, ändå hade vi sjukt svårt att hålla oss för skratt, övertrötta kanske?  Maja ringde och sa att jag behövde komma så slapp pinnan till sist, vilket var rätt skönt, haha.

Efter jobbet tog vi en tur till Stinsen. Har blivit riktigt stort där nu och ska tydligen bli större än Kista Centrum, fattar inte hur det ska funka i ett villaområde/industriområde i Häggvik. Läget är ju knappast det bästa. Vi fick det vi var ute efter i alla fall, kan berätta mer om det senare i helgen. Hittade en affär som sålde Jack Daniels-choklad också! 149 spänn kostade den så inget jag la pengarna på nu, men någon gång måste jag testa den!
 

Mattias ut!Alltså, jag fattar ingenting, att Mattias åkte ut var inte så överaskande egentligen men att Andreas fick vara kvar det! Mattias gjorde ändå en av sina absolut bästa framträdande i dag så det kändes ganska solklart att Andreas skulle åka ut. Så fel man kan ha, nu är det bara fyra stycken klar och dom andra tre är i en klass för sig jämfört med honom.Idol

Har kollat på idol nyss, haha Daniel sjöng låten jag hade nedanför här, hur stor var den chansen. Han, Marie och Amanda är i en klass för sig så om någon av dom åker ut så kan man konstatera att en stor del av landets befolkning behöver ta och tvätta öronen, vilket man redan kan konstatera eftersom Christoffer åkte ut förra veckan. Om en timme får vi se vem det blir. Andreas... bye bye...

16 NovemberThe Mamas and Papas - California Dreamin'Snart helg

Snart blir det jobb igen, bara 4 timmar så det är skönt! Sen så ska jag och en kompis ut och fixa en sak, vad det är kan jag inte säga nu för det är hemligt men skriver kanske om det senare. Träning ska det bli också, skönt att komma till gymmet igen. Time to leave now... ha en bra dag!
Nattinlägg

Ska snart börja röra mig mot sängen, sista dagen innan helgen nu! Min natthumor är väldigt låg just nu, kolla bara på den här sidan som en kompis till mig läkade på MSN. Haha, hur kan man liksom komma på att göra en sån sida? Rätt psycho men ja, pedagogiska teckningar i alla fall!

Dick Tricks - Genital fun

Nu får ni läsare sova gott och ladda upp inför helgen, någon som ska hitta på nåt kul?Dr Alban

[dralban.jpg]

Kan det bli mer 90-tal än Dr Alban's (omedvetet) komiska musikvideo "Tio små moppepojkar"  Få låtar är så dåliga att dom nästan blir bra, eller åtminstonde komiska. KSMB's "En slemmig torsk" är en annan, fast från ett tidigare decenium. Dr Albans med sina dräkter och Nigerianska brytning, för att inte glömma tjejerna i bakgrunden som kör någon aerobicsvariant till dans medan eurodanceslingan går i gång mellan varje moppeolycka, haha! Så jävla klockrent på något konstigt sätt.

TIO SMÅ MOPPEPOJKAREn lista i mängden

Namn? Alexander
Smeknamn? En massa olika :P
Ålder? 19
Längd? 189 cm
Vikt? 86 kg
Skostorlek? 45-46
Hårfärg? Brun, typ
Ögonfärg? Blågröna, typ.. blå enligt passet men jag tror inte det stämmer
Drömjobb? Bli personlig tränare, starta upp och driva världens mest framgångsrika gymkedja, skaffa flygcertifakt, bli producera filmer, bli en världsberömd DJ och starta upp ett eget klädmärke, that's my future!  Tror ni att det kommer hålla? haha
Favoritskor? Mina Tigerskor, grymt sköna 
Favoritbutik? Har flera, NK kanske fast det är ett varuhus
Favoritkaffe? Black as the night men jag dricker inte kaffe så ofta
Hur mycket pengar lägger du i månaden på kläder? 2000+
Favoritmärke? Varierar, Acne när det gäller jeans
Tv-program? Heroes, Boston Tea Party,  Insider
Drömutseende? Ingen aning
Snyggaste plagg i din garderob? Vet inte, min ljusblå kashmirtröja kanske
Länder du varit i? Spanien, Lanzarote, Lettland, Finland, Danmark... har inte rest mycket
Länder du vill till? USA, Uruguay, Brasilien, Seychellerna, Kina, Japan, Italien, Frankrike, Nya Zeeland, Tanzania
Favoritplats i hela världen? Vet inte riktigt =)
Husdjur? Nope, haft katt
Höger- eller vänsterhänt? Höger
Favoritgodis? Surt 
Något du absolut inte äter? Inälvsmat
Fisk eller badkruka? Både och 
Favoritväder? Soligt och lagom varmt 
Morgon- eller nattmänniska? Natt
Sparare eller slösare? Slösare
Vem är viktigast för dig? Hälsan och dom man bryr sig om 
Tror du på mirakel? Ja
Ser du på kärleken som ett misstag? Nopp
Hur många barn vill du ha när du blir stor? 2
Är du kittlig? Ja
Snarkar du? Nej, haha
Rädd för insekter? Nej, men gillar dom inte
Största svaghet?  Dåligt självförtroende i vissa situationer
Största stryka? Psykiskt stark, bra på att läsa av människor
Om du fick välja en superkraft, vilken skulle du välja? Flyga och i vissa situationer kunna läsa folks tankar
Chips eller godis? Godis
Pizza eller hamburgare? Pizza
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig?: Tatuera mig kan jag tänka mig att göra
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Visst, fast hellre fallskärm, det verkar coolare!
Vilken hand håller du gaffeln i? Måste tänka haha...
Vad är du mest rädd för? En plågsam död
Är du rädd för blod? Nej, men skulle inte vilja bli läkare eller något sånt
Anser du att du är stark?: Ganska, men allt är relativt
Röker du? Nej, nikotin är inte min grej ^^ 
Snusar du? Nej


Snodde den från Tobias
LyxfällanSka kolla lite tror jag, någon som ser på det nu?15 November
Phil Collins - Another Day In ParadisePain

Kom hem rätt nyligen och har precis käkat lite pannkakor, gott! Mina bussar hem matchade varandra för en gångs skull så det var skönt. Rutinerad som man är så placerade man sig vid busshålplatsen så man var bland dom första som kom in i mittgången på bussen. En snäv högerkurva och så var man en av dom lyckliga som fick en sittplats. En lite märklig grej hände när jag skulle gå av från min andra buss. Helt plötsligt kände jag hur jag knappt kunde gå pga mina skor, skavsår helt plötsligt. Haltade hemmåt och när min granne såg mig sa han att han trodde jag hade blivit skjuten i låret när han såg mig på håll. Haha, han är polis så det kanske därför han tycker sig se sånt hela tiden, vad vet jag?

Hur har er dag varit?Sleepy

Blir ett ganska kort morgoninlägg för jag måste ta mig till tåget strax. Gäspar sjukt mycket nu men jag känner mig ändå inte särskillt trött, sov ändå 7 timmar, vilket är rätt mycket för att vara mig. Aja, nu ska jag röra mig härifrån. Skriver kanske ett inlägg på jobbet (låter ju seriöst) ifall det är lika lungt som i går, hursomhelst så får ni ha en bra där ute! =)
Barça

 
 

Det ser ut att kunna bli en Barcelonaresa i april! Gissa om jag är sugen, måste börja spara lite men det ska nog gå. =)Jobb?

Några stycken har undrat vad jag jobbar med just nu och jag tänkte försöka förklara det. Jag jobbar på Rudbeck som är det gymasiet jag tog studenten på i våras. Det är alltid lika svårt att säga vad jag är eller ge det någon titel eftersom jag inte tror själva jobbet finns på så många andra ställen. Men eftersom skolan är väldigt stor (Sveriges största) och har Sveriges största kursutbud så finns det  ju väldigt mycket böcker. Då har dom ordnat upp så att istället för att lärarna för varje kurs delar ut böckerna till eleverna så bokar alla lärare (ca 200 stycken) upp en tid för alla klasser dom har vilket brukar vara en 3-5 stycken oftast.

Sen kommer klasserna ner till bokförådet på den tid dom har bokat, där jag sitter. Så drar jag deras student card så kommer deras personuppgifter upp och så trycker jag in hur länge dom ska låna boken och blipar in den i datorsystemet så registeras deras lån. Sen måste dom lämna in alla böcker till kursens slut annars kan dom inte hämta ut nya. Just nu har vi bara böcker men snart så ska det mesta finnas där, kameror till media, pulsklockor till idrotten osv bara för att skolan vill ha streckkoder på det mesta för att minska risken till att allt försvinner.

Eftersom dom flesta lärarna vill ha ut sina böcker samtidigt så blir det helt fullproppat vissa dagar och veckor medan det som den här veckan knappt är något att göra. Just nu kommer det in lite elever då och då och ska lämna in sina böcker men det kommer inga hela klasser och därför blir det rätt mycket tid man kan slappa. Då och då kommer det nya leveranser av böcker och dom ska dom plastas in och registeras in i systemet men det har inte varit så mycket sånt den här veckan heller. Men det är väl huvudgrejerna jag gör i alla fall, låter kanske rätt tråkigt men det är ganska soft faktist. Får helt okej betalt och träffar en hel del kompisar varje dag (och skolans samtliga 1000 tjejer, hehe)

Nu blev det ett längre inlägg än jag trodde men ja, det är väl vad jag pysslar med på dagarna just nu. ^^ 

Vad pluggar ni eller jobbar ni med?
Rudbeck14 November
Stevie Wonder - Yester me, Yester you, YesterdayMätt!

Hemma igen nu! Efter jobbet så åkte jag till stan och mötte upp Alex, han skulle in på NK och köpa något för sitt presentkort, det blev en tröja från Alessandrini, snygg var den i alla fall. Sen åkte jag, han och Uffe till Gamla stan och åt på en resturang där Rabi som gick med oss i gymnasiet jobbar. Movitz hette stället och vi beställde en varsin plankstek och en vinare. Sen tog jag även en bit chokladtårta till dessert, så jag är knappast hungrig nu. Men gott var det!Nån annan som har käkat något gott i dag?Dött

Är rätt dött här nu, kommer in en person var 10:e minut typ, så för tillfället så är det bara att sitta och rulla tummarna eller göra något konstruktivt, typ kolla bilder på facebook. Men jag klagar inte, har aldrig fått så bra betalt för att sitta och slösurfa! Men tycker jag kan unna mig det, nästa vecka kommer ändå bli stressigt som fan...Ny dag

Onsdag redan och jag ska strax åka mot jobbet, det är bara halvdag i dag också som hittils den här veckan. Ganska skönt att kunna sova lite på morgonen med andra ord. Sen när jag har slutat ska jag in till stan och käka och förhoppningsvis fixa kameran.

Vad ska ni hitta på?


Time to catch some sleep!Ska krypa ner i sängen nu. 
Sov så gott alla bloggläsare! =)GRATTIS MIA!

image242

Hoppas du får en rolig födelsedag! =)Rubrik

Läste igenom lite gamla MSN-konversationer nyss. Jag fattar verkligen inte, var jag totalt blind eller? Varför hoppades jag på något som inte var värt att lägga energi på? Antagligen någon naiv tanke som låg och gnagde i bakhuvudet och undermetvet uppmanade mig att hoppas. Hoppas på något som inte existerade och som jag i efterhand kan vara glad över att det inte heller gjorde. Det är  precis det som har varit kontentan när det gäller det mesta i mitt liv, det som inte dödar, det härdar.

Något helt annat som jag kom på i farten, angående den senaste musikvideon jag la upp. Kom på att jag gjorde en video till den låten bestående av massa gamla bilder och tidningsurklipp en gång för längesen när jag hade tråkigt. Om det är någon som orkar kolla så ligger den här.13 November
Céline Dion - My heart will go onGrannfejden

Grannfejden

Någon som ser på Grannfejden nu, i dag handlar det om en 61-årig tant i dalarna som höll på att bli vräkt för att hon påstår sig ha någon sjukdom som gör att hon inte kan ha kläder på sig, vilket en av grannarna inte uppskattar.Bojan Djordjic till AIK                                                
Bojan Djordjic blev i dag klar för AIK inför nästa säsong. Djodjic flyttade utomlands redan som 16-åring för att bli ungdomsproffs i Manchester United men skador b.la. gjorde att han hade svårt att ta en plats i a-laget senare och blev istället utlånad till Sheffield W. Han har även spelat i Århus, Röda Stjärnan, Glasgow Rangers och nu senast i Plymouth efter det. Intressant värvning av en spelare många känner till men som få har sett ordentligt. Hoppas det går bra för honom och bättre för AIK nästa år!


 


Home

Är hemma igen från jobbet nu, Alex kom förbi en stund på eftermiddagen så vi satt och snackade lite, är rätt slappt just nu. Det var t.om. ännu mindre att göra i dag än i går så det är lika bra och passa på att njuta tills på måndag då exploderar. Efter jag åkte från skolan så missade jag förstås bussen jag skulle byta med. Gör nästan alltid det så då får man vänta en halvtimme eller välja att stå på ett överfullt pendeltåg. I dag valde jag tåget och det var kanske inte så smart, fick stå i Karlberg och vänta på nästa tåg som var försenat så jag tjänade ingenting alls på att välja tåget den här gången. Att det alltid ska bli problem så fort det blir höst/vinter, det kommer kyla och snö varje år så det borde inte vara någon större chock. Men men, nu är jag hemma inne i värmen i alla fall, så det känns skönt!

Hur har er dag varit?


Morning

Känner mig verkligen sjukt trött i dag men nu har jag ändå fått i mig lite frukost. Havregrynsgröt, två mackor, ett glas färskpressad apelsinjuice och ett kokt ägg blev det. Ska in i duschen en snabbis så jag vaknar till innan jag åker till jobbet. Hoppas ni får en skön dag allihopa!

LäggdagsSka nog ta och röra mig mot sängen, känner mig dock inte det minsta trött men lika bra att försöka sova, får väl räkna får eller göra något annat kreativt tills dess typ. För att prata om sömn, har drömt om att jag har varit tillsamans med alla möjliga personer på sista tiden, typ folk från grundskolan, nån som bor här i området och det alla skumaste, jag drömde om att jag var ihop med Sofi Farhman av alla människor och att hon var på min studentmottagning. Fast den var inte hemma utan vid Edsbergs slott och det var en massa fyreverkerier över vattnet. Men framförallt... jag hade en vit kostym! :o
Drömmar kan vara bra konstiga. Nej, nu ska jag sluta svamla och lägga mig istället så jag orkar upp i morgon!

Peace out people
Lite kul ^^

image241Seeegt...

image240

Fattar inte varför det går så otroligt segt ibland, har ju funkat bra i flera månader nu och det är andra som också märker av det så det kan inte bara bero på min dator som jag trode först. Aja, tålamod.BootsEfter jobbet så han jag även åka in till Scorett för att se om jag hittade något. Behövde några skor som tål vädret lite bättre än dom jag har nu och jag hittade dom här från Novita. 1299:- gick dom loss på. Väldigt sköna var dom i alla fall! =) 


12 November
Jason Mraz - I'm Yours (Live)Äntligen hemma!

Trots att jag bara jobbad halvdag i dag så känner jag mig rätt seg. Jag tror det är mörkret, särskillt nu innan snön har kommit ordentligt så blir det väldigt mörkt tidigt på dagen. Att sitta i ett rum med ganska ansträngande belysning för ögonen när det är mörkt omrking gör väl att man blir lite seg till sist, i alla fall blir jag det.

Jobbet, gick väl bra annars. Rätt dött i dag men utökade tillgångarna på mitt gamla student card som jag hade på rudbeck så nu kommer jag in lite överallt, fick ett nytt konto till datorsystemet och åtkommst till bokningarna och lite annat. Så nu är det bara att vänta in ruschen nästa vecka...

En grej som man lär sig i den här skolan är att trängas. Matkön eller matklumpen är ingenting man ställer sig sist in om man vill utan "kön" ser ungefär ut så här om man har tur, annars betydligt värre.Matkön förestår ändå som rätt harmlös om man jämför med busskön. 520 / 527an på morgonen eller ännu värre på eftermiddagen runt 16.00 när alla har slutat är en upplevelse om man inte åkt den förrut. Rudbeck måste vara busschafförernas mardröm fast en del busschafförer är rena mardrömen för dom som åker också, speciellt dom nitiska regelhållarna som kan få flera hundra personer i lynchstämning genom att vägra åka för att han tro att någon har fuskat sig ombord. Men normalt sätt så öppnar dom alla dörrarna direkt när dom kommer till skolan se är det bara att borra ner huvudet och pressa tills man upptäcker att man är på bussen eller att den åker i väg mitt framför en. I dag så hamnade jag längst fram precis brevid chaffören, fast jag stod på ett så konstigt sätt så jag var tvungen att hålla i mig i någonting innanför förrarhytten och en tjej som stod bakom mig och halvt hängde över kanten frågade chaffören om man överhuvudtaget såg någonting. Chaffören ryckte bara på axlarna likgilltigt som om han inte visste och började köra, kändes ju tryggt. Medan min höft skärde in i kanten på dörren och folk var nära att ramla i varje kurva om det inte hade varit för att man stod så tätt så dundrade Kayne West med Stronger ur ut ur radion... ♪  n- n- now th- that don't kill me, can only make me stronger. I need you to hurry up now, cause I can't wait much longer  ♪ ... yeah, whatever men jag överlevde den här gången också. Inte mycket som slår den gången jag stod på tå på ena benet på trappkanten med böjda knän samtidigt som nån tog tag och pressade runt min midja i varje kurva och dessutom fick tjejen framförs hår i ögonen hela tiden. Det är fan otroligt att man har åkt den bussen i över tre år och varken spräckt mjälten, brutit några ben eller punkterat lungorna.Koffeinpaus
...back to work.Jobb

                                            
 

Ska röra mig mot bussen och åka till jobbet snart, svarar på kommentarer lite senare!
Vad ska ni hitta på i dag?NightieTime for me to catch up with John Blund. Sov gott allihopa! =)WrapsVet att klockan är mycket men damn, jag är hungrig. Det får bli wraps med sallad, skinka och tomat. Nu ska jag ut i köket! Punta del Este!Hit vill jag!
Tänk vad skönt att slippa det Svenska novembervädret!
Någon som följer med?Back Again

Då ska man tillbaka till Sveriges största gymnasium i morgon och langa ut böcker till kidsen igen. Den här veckan blir nog relativt lugn, lite synd att Johan inte är kvar så man har någon kompis att döda dötiden med, men får se till så att Vera, Per, Mia, Sanna m.fl. kommer in när dom kan och håller mig sällskap. Eller så blir det jättestressigt direkt, vet ju inte säkert men jag skulle tippa på att veckan efter blir betydligt värre. Arbetsledarlön me like!

Z-classic

Dom här böckerna höll däremot på att ta kål på mig förra gången. Inte mysigt att hamna under ett regn av ett 50-tal tjocka samhällskunskapsböcker. Med min tur så får man typ 3 klasser på 15 minuter som ska ha såna.Aktiv

image238

För första gången, i alla fall vad jag själv har sett, så är min blogg med bland dom Mest Aktiva på blogg.se.
Roligt att ni där ute läser och kommenterar, fortsätt gärna med det! =)

11 November
Goo Goo Dolls - NameWeird Haircuts

    
     
     
    

1. Helikoptern
2. Den skäggige mannen
3. Volym
4. Kugghjulet
5. Dom gröna utväxterna
6. Blont och utsläppt
7. Insektsantennerna
8. Afrokepsen
9. Hockeyfrilla Deluxe
10. Handen på Huvudet
11. Marge Simpson som blond
12. Feel good?
13. Double Face
14. Amazonas
15. Marijuanatvillingarna
16. Tarantellan
17. Shithead
18. Ronaldo's VM-Triangel
19. Midsommarkransen
20. Redhead AfroI'm out

         Godnatt eller Godmorgon, välj vad som känns bäst!

Vill ha!

Dom gråa skinhandskarna från Filippa K som finns på Åhléns... give me!
Nu får ingen annan köpa dom innan mig så dom tar slut, så det så!Filmtips

Känner mig rätt ofukserad just nu men för er som kollar på  TV så kan jag tipsa om filmen K-Pax som går på fyran. Lite sent nu kanske eftersom halva filmen har gått men har ni inte sett den och gillar lite annorlunda filmer så är lär ni nog tycka den nog sevärd.

Filminfo:

En man hamnar i häkte efter ett rån på Grand Central Station. Polisen för honom till ett allmänsjukhus där psykiatern Mark Powell arbetar. Mark har med framgång behandlat åtskilliga inbillningssjuka människor under sin karriär, hans nya patient är dock något av en gåta. Prot, som mannen kallar sig påstår sig vara från en annan planet, 1000 ljusår härifrån. Prots medpatienter lockas av hans berättelser och finner nytt mod, många vill resa med honom. Dr Powell är inte lika förtjust, han känner ett mörkt hot hängande över Prot, och han bestämmer sig för att använda alla tillgängliga medel för att ta reda på sanningen om denne man, innan det är för sent. När han så misslyckas, börjar han tvivla på allt som han under sitt yrkesliv tagit för självklara sanningar. Och hur lite tid man faktiskt har att upptäcka vem man är.

Från: http://www.filmtipset.se/

:'(

Tror aldrig jag någonsin har varit så rädd, kan inte sluta skaka...Dåligt

Såg inte idol i går så kollade klippen på TV4's hemsida. Fattar inte att Christoffer åkte ut, han borde ha varit i finalen! Och han var ju långt ifrån sämst igår trots att dom flesta var sisådär. Andreas och Mattias måste åka ut nu dom närmsta två veckorna annars kan man ju börja undra vad folk har för smak egentligen.Vem tycker ni ska vinna Idol?10 november
KISS - Crazy Crazy NightsBussbetraktelser

I natt när jag satt på bussen på väg hem kom jag att tänka på filmen Crash som säkert många har sett. Jag kommer in i bussen och sätter mig vid en grupp av fyra stolar precis före dom bakersta dörrarna. På dom två innersta stolarna satt två tjejer i min ålder eller något äldre som hade dyra märkeskläder och pratade stockholmska. Parallellt på andra sidan gången så sitter en kille och tjej med ursprung från mellanöstern ca 22-25 år och båda satt med fötterna på sättena mittemot. Sen dyker det upp ett till par, killen har trasiga jeans och skateskor och tjejen en ring i läppen och lite samma stil. Trots att det finns rätt gott om plats i bussen så ber dom det andra paret att ta ner benen så att dom kan sätta sig ner där. Invandrarparet ignorerar dom totalt och har fötterna kvar, tills dom andra har bett vänligt ett par gånger till, då tar dom till sist ner benen.

Sen börjar dom småprata lite. Invandrarparet viskar lite med varandra, sen frågar tjejen vart det svenska paret ska av någonstans.

Svenska killen: -Vi ska av vid slutsationen, blir hela vägen. 1 timme.
Invandrarkillen suckar och säger halvt på skämt, halvt på allvar: -Vafan! typiskt, sa just det till min tjej, frågade när hon trode ni skulle gå av och hon sa, "dom ska säkert av sist", så jävla typiskt.
Svenska killen: -Haha, vadå då?
Invandrartjejen skrattar och säger:  -Vi vill att ni ska gå av, så att vi kan lägga våra ben på stolarna
Invandrarkillen, halvt på skämt, halvt på allvar igen:
- Det finns massor av andra platser kan ni inte sätta er någon annanstans?

Svenskarna vill/orkar inte och sitter kvar, sen kommer det mer folk på bussen och det finns inte längre lika många lediga platser. Invandrartjejen ser en mörk kille hon tydligen känner och säger åt sin pojkvän att hon går upp och snackar lite med honom. "Den där niggern?" mumlar hennes pojkvän och kollar lite snett. Han sitter kvar och hon går upp längre bak i bussen där han sitter. Samtidigt går den svenska killen och ska fråga busschaffören något.
Invandrarkillen och den svenska tjejen sitter kvar mittemot varandra.

Invandrarkillen: -Kan inte du sätta dig där så kan jag lägga upp mina ben och pekar på stolen brevid.
Svenska tjejen: -Nej, min pojkvän kommer tillbaka snart, men du kan ju sträcka ut benen åt sidan så länge.
Invandrarkillen: Äh, jag pallar inte.

Sen kommer hennes pojkvän tillbaka med en annan kille som sätter sig på den sista tomma platsen brevid invandrarkillen som nu har satt på sin mp3. Killen som kom nu är från Hälsingland och ser ut att vara runt 25år och den andra killen som suttit där innan med sin tjej är i från Dalarna. Hälsinglandskillen har bara jeans och ett linné på sig trots att det snöar ute. Några "tappade krymplingar" (tonåringar, enligt honom)  hade tagit hans mobil när han hade råkat lägga i från sig någonstans. Sen hade "Jugoslavjäveln" i gaderoben delat ut hans jacka till någon annan.

image215

Hälsinglandskillen som för övrigt precis som den andra Svenska killen hade rätt torr humor börjar snacka i hög volym och dra en massa skämt och nu börjar även tjejerna eller åtminstonde hon som sitter snett mittemot mig se ut att störa sig rätt mycket på "bönderna." Hälsinglandskillen knackar lite på invandrarkillen och frågar om musiken är bra. När han inte får något svar så börjar han garva och säger "fan vilken sur jävel, såna borde man skjuta!" Invandrarkillen ser mer och mer sammanbitten ut. Sen börjar Hälsinglandskillen att småbråka lite med sin kompis om Hälsingland eller Dalarna var bäst och vilka fördelar dom hade och även om det till en början var skämtsamt så märkte man att båda blev lite sura till sist.

Sen efter ett tag så är invandrarkillen på väg att somna och då knäpper killen från hälsingland honom på näsan och säger att man måste vara med i diskutionen, men han ser djupt förolämpad ut och blundar igen. Lite senare när han har somnat helt och hållet så börjar den svenska killen skaka hans ben kraftigt och säger åt honom att han inte kan sova. Nu tycker den svenska killens flickvän att dom ska låta honom får sova och vara i fred. Dom fortsätter att skratta samtidigt som tjejen som sitter på min sida kollar mer och mer snett på dom. Dessutom så har invandrarkillens flickvän börjat kyssas med den mörka killen längre bak i bussen utan att han ser det.

Gick av precis innan så hann inte se hur allt slutade men man fick en klar känsla av att det fanns en hel del klyftor och fördomar i bussen, lite liknande dom i Crash. Har inte sett den filmen tycker jag ni borde göra det! Lätt top 5 av alla 2000-talets filmer hittils som jag har sett. 

Uppe igen

Nu är jag vaken och har käkat lite, mår bra och känner mig rätt pigg faktist! Snön från i natt ligger kvar på marken och jag jublar inte direkt. Har inte köpt några vinterskor än och har ingen bra vinterjacka heller! Har typ bojkottat hela grejen och hoppats på det bästa. Men nu kan jag inte fly mycket längre, hoppas att snön försvinner till nästa vecka och håller sig borta ett tag till så får jag ta och dra ut på lite vintershopping senare.Så här mycket snö är det inte än i alla fall.Hemma igen!

Kom precis hem utan några incidenter om man inte räknar nattbussen som var en annorlunda timme på sitt sätt. Kanske berättar om det i morgon. Först så var vi hemma hos Bella på Kungsholmen, vi käkade pizza och sen förade hon, jag, Vanessa, Sandra, Kelli och hennes pojkvän. Blev en väldans massa mjökdrinkar, känner mig nästan som en kossa. Klockan rann i väg rätt snabbt och vi kom inte ut förens närmre midnatt. Destinationen i natt blev Candy där jag äntligen fick min Jack Daniels. Nu låter det här lite konstigt kanske eftersom jag bara har varit 19 år i en månad men jag känner mig helt seriös gammal på 18-årsställen. Alla är ser så små ut! Både killar och tjejer. När man bara är ute med tjejkompisar så blir det rätt ofta lite rescue missions pga diverse killar med lite för bra självförtronde för att det ska vara klädsamt. Men nu var det verkligen skitmånga små fjortisfulla tjejer dessutom. Lätta på foten säkert men, nej tack. Sen blev aldrig riktigt klok på dom två tjejerna som följde efter mig sista timmen, dom var verkligen inte så offensiva som många andra och såg i försig bra ut så men... dom var sjukt små! The Lab, Spyan & Cafét ftw. Där slipper man i alla fall alla uppspända småkillar (säger 19-åringen, höhö)
Nej, nu ska jag runda av mitt oerhört djupa inlägg med inte alltför många stavfel eller gramatiska misstag trots min status och säga sov gott allihopa!

PS. Kul att så många läser bloggen, det går uppåt nästan varje dag! Kommentera gärna! =)UtgångHar värmt upp inför kvällens äventyr med pannacotta nu ska jag in och kolla lite kläder innan alla affärer stänger och sen ska jag möta upp Bella.

Nu lär jag nog inte så mycket av idol i kväll men jag tror Andreas blir den som ryker nu!

Vad ska ni göra i kväll?Serier

Hittade en lista på nåns blogg, har glömt bort vart nu. "Om du har sett över 55 st. serier är du en serienörd."
Varför just 55 vet jag inte. ^^

[ ] Gilmore Girls
[x] Grey's Anatomy
[x] Prison Break
[x] Desperate Housewives
[x] OC
[ ] One Three Hill
[x] Vänner
[x] Förhäxad
[x] 24
[x] Simpsons
[x] Scrubs

[ ] CSI
[x] CSI Miami
[ ] CSI New York
[ ] Jordan Rättsläkare
[x] Joey
[ ] Bones
[ ] Dawson's Creek
[x] Heroes
[ ] House
[ ] Brothers and sisters
[x] Sex and the City
[x] Navy CIS
[x] Lost
[x] My name is Earl
[ ] Ugly Betty
[x] Smallville
[x] Southpark

[ ] Stargate Atlantis
[x] The 4400
[ ] The Office
[x] Two and a half men
[x] Spin City
[ ] Cold Case
[ ] Criminal Minds
[x] Baywatch
[x] Lilla huset på prärien
[x] Dallas
[ ] Shark
[x] Tredje klotet från solen
[ ] Law and order
[x] Våra bästa år
[x] Våra värsta år
[x] Sabrina - Tonårshäxan
[x] Ett geni i familjen
[x] Alla älskar Raymond

[ ] Ghost Whisperer
[ ] 8 simple rules
[x] Svensson Svensson
[ ] Lizzie McGuire
[x] Sunset Beach
[x] Magnum

[ ] VIP
[ ] Stacked
[x] Myggan
[ ] Vita huset
[ ] Advokaterna
[x] Ally McBeal
[ ] Las Vegas
[x] Xena
[ ] Entourage
[x] Cityakuten
[x] Will&Grace
[x] Beverly Hills
[x] Sjunde himlen
[x] Dharma&Greg
[x] Fresh Prince in Bel Air
[x] Skilda Världar
[x] Nanny
[x] Tre Kronor

[ ] L-word
[x] Vita Lögner
[x] Andra Avenyn
[x] Rederiet
[x] Hem till gården

[ ] How I met your mother
[x] That 70's Show
[x] Alias
[x] Seinfield
[x] Glamour
[x] Huset fullt
[ ] Hjälp
[ ] Mitt liv som död
[ ] The Shield
[ ] Close to home'

54, klarade mig precis alltså. Men egentligen så har jag bara sett majoriteten av dom där serierna någon enstaka gång, det är inte många som jag har följt. Fast nu kom jag på en hel del andra serier som inte stod med där som jag följt lite då och då genom åren...

Räkna med bråk
Alf
Boston Public
Huset Fullt
Dark Angel
Futurama
MacGyver
Lassie

Fast nej, jag är ingen serienörd. Inte längre i alla fall, haha.
Brons

Får passa på att säga grattis till min kompis Andreas syrra Anna som var med i det Svenska VM-laget i ringette som tog brons i VM i Kanada för några dagar sen, vet att det var flera andra från Rudbeck som var med där även om jag inte känner nån dom. Grattis!

9 Novmeber
Eric Clapton - Tears in HeavenEn ny fredag

Vaknade på lika bra humör i dag som jag somnade till, även fast jag väcktes av mobilen. Det var Maja som ringde och sa att jag kunde börja jobba redan nästa vecka! Riktigt skönt att komma igång och göra något konstuktivt på dagarna. Hm, konstruktivt kanske var lite att ta i, men jag får bra med pengar och jag träffar en massa kompisar varje dag och själv jobbet är rätt nice också. Det roliga är att många verkar antingen tro att det är rena skitjobbet eller att jag bara sitter och gör ingenting but that's not the truth även om man knappast stressar ihjäl sig under dom lugnare perioderna, som extragrej är det perfekt!Godnatt!Sov gott allihopa! =)GRATTIS BELLA!


Grattis på 19-årsdagen vännen!
Ikväll blir det röj, dansgolvet all night long! Tagga!!
Abstinens

Måste verkligen få någon struktur på träningen. Rygg vore ganska lämpligt att köra med i morgon sen ska jag hålla mig stenhårt till mitt schema. Shut up and squat så att säga, fast det får bli en annan dag, ska försöka ta första steget till att övervinna min stora svaghet direkt. Marklyft.

                 Good Times

Har varit på skitbra humör hela kvällen, eller hela dagen egentligen! Birthdayparty tomorrow! Nästan precis en månad efter jag fyllde. Det ska bli kul i vilket fall, ser fram emot morgondagen. Sen ska försöka få tag på Alex och kolla om han kan gymma någon gång under dagen eller om du läser det här så kan du ju höra av dig! Kanske hinner shoppa något innan kvällen också om jag har tur. 

Appråpå ingenting:

Varför bmx-cyklande killar i 12-årsåldern nästan alltid försöka stegra när nån snygg tjej går förbi?
Varför trycker i princip alltid någon på knappen på bussen vid ändstationen trots att alla ska av?
Varför ska alltid TV-kockar visa att dom kan sin grej genom att kolla in i kameran när dom hackar lök?
Varför finns det nästan inga helsvenska pizzabagare?
Varför har Kalle Anka byxor på sig när han badar men aldrig annars?

 
Djupa torsdagstankar här...Macchina FotograficaI helgen ska jag äntligen ta och köpa min digitalkamera. Blir ingen Hasselblad direkt men dom här två verkar ändå hyfsade för ett hyfsat pris. Får se vilken jag väljer!                           
                                       Sony CyberShot DSC-W35 Silver


                         

                                              Nikon Coolpix L12 Silver8 November
D.A.D. - Sleeping my day awayFIFA

Har suttit och spelat lite FIFA på min PS2 ett tag nu som den sportnörd jag är. Men nu börjar jag bli lite hungrig så jag funderar på att fixa lite pannkakor. Fick dessutom reda för en stund sen helt oväntat att jag får 2000:-  i morgon, det tackar man ju inte nej till direkt!    
    
    

Hela spelserien. Har kört alla sen 1998.DifferentÄldre Tyska damer säljer stickade penisvärmare och bondagedräkter över internet.

Lite sick men smaken är väl olika. =P

Kallt!
Var uppe i centrum för någon timme sen och det var inte särskillt skönt väder. 2+ och kalla nordvindar, så det blev till att dra åt halsduken ordentligt. Det känns att vintern börjar närma sig...
Så det är rätt skönt att vara inne igen, just nu sitter jag och käkar satsumas och funderar på vad jag ska hitta på senare. Kanske åka över till nån och se en film?

Vad ska ni göra idag?Pastasallad

Blev sugen på en pastasallad så jag kollade igenom köket för att se vad jag kunde improvisera med.
Det blev följande:

Fusili Tricolore
Skinka
Ägg
Rödlök
Champinjoner
Ananas
Thousand Island


    
  Städning och sånt


Har städat en del i dag, lite segt men det måste ju göras. Däremot så skulle jag också behöva sortera upp min enorma hög med papper, block, m.m. som just nu ligger brevid min bokhylla. Skulle tippa på att den är drygt en halv meter hög! Dessväre så skjuter jag upp det hela tiden och intalar mig själv att jag kan ta det senare någon gång när jag är piggare eller så. Men jag lär ju inte vara mer sugen på att ta det någon dag efter jobbet, där jag för övrigt får en riktig överdos av böcker och papper. Hmm... stora bekymer alltså, nej... får helt enkelt ta tag i det senare i veckan eller ja, jag kan säga att ska göra det i alla fall. Är vanligtvis väldigt pedantisk när det kommer till mitt eget rum men nu innan det är som jag vill ha det så orkar jag inte göra några större ansträngningar och då har t.ex den där högen fått stå. Ett nytt skrivbord vore inte heller fel.7 November
Laleh - Live TomorrowVital Addiction

Ikväll har jag varit och sett Henke, Alex, Gaston och dom andra ha en spelning i stan. Mötte upp Per på tåget och sen åkte vi in till gamla stan och till Stampen där dom skulle hålla till. Träffade på en del rudbecksfolk där, var rätt roligt för en del hade man inte sett på ett tag. Under kvällen var det flera band som spelade men Vital Addiction var förstås bäst! 

                                               

Lägger nog upp några bilder från spelningen sen när jag fått något.*Snark*

Har för första gången någonsin varit på arbetsförmedligen och jag vet inte om det bara är jag men kändes extremt överskattat. Efter att ha suttit vid en dator och jag överdriver inte fyllt i säkert 25 sidor med uppgifter. Allt ifrån adress, tele nr, meriter, utbildning, till i vilka kommuner jag vill jobba i, om jag kan tala tadzjikiska eller några av dom 500 andra användbara språken man kunde välja på. Jag skulle välja 4 Utbildningsområden, närligande kategorier och till sist yrkesval. För en som nyligen gått ur gymnasiet och inte har överdrivet mycket arbetslivserfarenhet så var det inte särskilt lätt och överskådligt. Pianokonstruktör i Sundbyberg, Juristkonsult i Malmö, Biografvaktmästare i Jokkmokk... det kändes som det var mycket lättare att välja helt galna saker än att pricka i något alternativ som var någorlunda rimligt. Sen skulle jag efter att ha valt mina 4 yrken gå vidare och välja 18 stycken påståenden som jag hade god kännedom om i en gigantisk lista. Hade jag god kännedom om akvarium eller mynt skulle jag t.ex. fylla i det. Alltså, då börjar man undra lite grann... om jag söker jobb i t.ex. en klädbutik vad fan spelar det för roll om jag har god kännedom om motorcykeldelar då?! Sen när man hoppades att allt skulle vara över efter att hängt där i en timma så får man en hel bunt papper utkopierade. Hon rekomenderade att jag skulle komma på något möte nästa vecka för ungdomar som "varar i några timmar." Sen hade dom varit så generösa och bytt min inloggningskod på mitt konto till någon asjobbig kombination med en massa bosktäver och siffror, schysst! Men det var tydligen bara för att jag skulle kunna göra upp en förberedande handligsplan? Sen kunde jag fixa ett cv på deras sida... det räckte inte med att jag har ett utan jag skulle helst kopiera in det där också och så kunde jag komma in med mina betyg i veckan så dom kan verfiera att jag har gått gymnasiet. Nästan lite så man börjar tveka om har kommit in för avdelnigen för terroristmisstankar istället. Men som sagt, det känns som man har mycket större möjligheter att fixa något själv när jobbet på rudbeck över, har ju ett par saker på g så det ska nog lösa sig. Nu har jag gått dit och kollat i alla fall.Trött!
6 November
Scottie McKenzie - San FranciscoOflyt med klädvalet

25-årig man greps av polis i Linköping
på en studentfest efter att ha haft en
autentisk polisskjorta på sig som hans
mamma hade köpt på en second-handaffär
för 10 år sen.
 
TVSåg tidigare ikväll ett avsnitt av Pokerfejs på TV4 för första gången.  En slags tv-lek där man ska svara rätt på så många frågor som möjligt, fast där man inte nödvändigtvis behöver göra det så länge man inbillar sina mottävlare att man har svarat bättre än dom så att dom lägger sig. Rätt underhållande på sitt sätt men en väldigt överdriven speaker med en extremt ödesmättad och överdriven röst störde en del.

Någon som sett programet?Årets mål

På Aftonbladets hemsida kan man gå in och rösta på årets mål i allsvenskan. Överlägsen ledare är just nu Andres Vasquez mål för Göteborg där han springer och i farten slår till bollen strax utanför straffområdet med foten bakom stödjebenet och prickar bortre krysset klockrent. Om ni inte redan har sett det, gå in och kolla eller sök på youtube. Det där skulle han nog inte kunna göra om även om provade 100 gånger till. 

Förmiddagsträning

Har tränat hemma nu på förmiddagen för att kompensera att jag inte drar till gymmet i kväll och i morgon. Skönt med lite variaton av träningen ibland också. Kör mer utthålighetsträning dom gångerna jag tränar hemma jämfört med på gymmet. Eftersom jag inte ska till gymmet förens tidagast på onsdag så gör det inte så mycket att jag kör igenom stora delar av kroppen samma dag heller.

4 x 25 Armhävningar (växlande mellan 2 set triangel och 2 set vanliga)
4 set Dips
4 set Chins
4 set Utfall med hantlar

Magträning:
3-4 set Raka Crunches
3-4 set Sneda Crunches
3-4 set Liggande höftlyft
Plankan, 2 minuter
5 Novemeber
Mike Oldfield  - Moonlight Shadow#&*%!

Okej... efter det här ska jag inte tjata något mer över min dator men jag blir så frustrerad! Den funkar helt okej ett tag men till sist så börjar man krevera.

1. Hastigheten
Ena stunden går det ungefär som vanligt. Sen plötsligt så kan man få vänta en minut eller två om man ska göra något avancerat, typ schrolla ner lite på blogg.se's startsida. Vissa program som jag tänkte ta bort från datorn som jag ändå inte använder hänger sig så jag blir inte av med dom eller måste kämpa jättelänge. Dock funkar MSN lika bra som förrut märkligt nog.

2. Alla pop-ups.
They freak me out, det är alltid samma hela tiden och dom går inte att blockera... Amerikanska Röda Korset, okej det är väl till ett bra ändamål men har jag inte velat skänka några pengar via deras sida dom senaste tio gångerna under två timmar så lär jag inte vilja det den här gången heller. Julprydnader har jag redan och om jag inte hade det så skulle jag inte köpa det över nätet från något okänt företag ändå. Elljustakar, tygtomtar, julbockar, kylskåpsmagneter... det är lungt! Jag klarar mig! LÄMNA MIG I FRED! K-mart finns inte i Sverige så chansen att jag skulle paddla över till Boston som väl ungefär lär vara det närmsta stället där det finns, för att handla mashmallows eller en ny stol till balkongen är totalt obefintlig men... det värsta av allt och det som kommer upp klart oftast (dvs hela tiden!) ... är reklam från Jamba. Få saker kan vara lika enerverande och frambringa hjärnblödning lika lätt som deras epilepsivänliga pop-up-rutor som dyker upp i alla regnbågens färger. Jag kommer få ett psykotiskt anfall snart om jag inte slipper se den där lilafärgade flodhästen med alldeles för mycket bukfetma skumpa runt och uppmanna mig att tömma mitt kontontatkort på pengar, för att i utbytte få ledmotivet till Mumintrollen som ringsignal. Jag vill heller inte betala 30 kr för en animerad bild av en neonfärgad spindel som jag kan ha som bakgrund, inte heller för att ha Rhiannas senaste låt som ringuppsignal, jag har både musikprogram på datorn och stereo, bergsprängare, radio, mp3.. ja, med andra ord jag är inte intresserad!! Och vill jag att min telefonsvarare ska låta som en brölande älg behöver jag inte lägga ut 50 spänn för det heller, då går jag hellre ut i skogen om jag nu skulle blivit så pass tokig.You are in great danger!Så, var bara tvungen att få ur mig lite... nu ska jag äta gröt och försöka komma på bättre humör igen ^^Jag blir galen!

Trots att jag har scannat igenom datorn dom fyra senaste timmarna med mitt antivirusprogram så hjälpte det inte särskillt mycket, går lika segt fortfarande. Spyware my ass, måste få bort skiten för gott. I värsta fall så får jag väl lämna in datorn, jag blir så trött...Virus, alltid lika roliga *not*4 November
John Lennon - ImaginePieces

image185

Där ser man...

Hittade en artikel på någon sida om rädslor... "Upp till 6 procent av befolkningen är ordentligt rädda för att använda offentliga toaletter. Detta slag av social fobi förekommer vanligast hos män. Huvudsymptomet är svårigheten att urinera i en situation där andra människor är med, utan att det finns någon urologisk orsak till detta."

 image184 


Här är några av dom vanligaste  fobierna

* Iatrofobi = Läkarskräck
* Dentofobi = Tandläkarskräck
* Homofobi = Rädsla för homosexuella
* Klaustrofobi
= Rädsla för stängda utrymen
* Araknofobi = Rädsla för spindlar


...och några av dom mer ovanliga men dokumenterade fobier som existerar

* Mykofobi = Rädsla för svampar
* Teutofobi = Rädsla för tyskar och tyska föremål
* Pteronofobi = Rädsla för att bli kittlad med fjädrar
* Placofobi = Rädsla för gravstenar
* Ombrofobi = Rädsla för att få regn på sig

[]

You know I'm such a fool for you...

...or maybe you didn't know=D3 November
Bob Seger - Turn the pageBlogg

Har blivit ganska dåligt med bloggandet dom sista dagarna och det kanske blir det en stund framöver också, allt beror på min dator som med jämna mellanrum crackar ihop.

Under fredagskvällen var jag först hos Calle med Eric innan vi tog tåget in mot stan. Tim kom tillbaka från Umeå igår morse så vi drog ut med honom och på pendeln mötte även Anton, Mackan, Karin, Gabriella, George och Wille upp. Det blev HBJ ett tag innan jag, Eric, George, Calle, Anton och Mackan drog vidare till nypremiären av 360. Där träffade jag Sandra och lite annat folk från berga som var nere på Gotland i sommras, blev en rolig kväll kort och gott. 

Nu är jag hemma igen, inte blivit så mycket sömn inatt men känner mig ändå förvånansvärt pigg. Tror jag ska fixa något att äta sen om datorn tillåter så ska jag försöka blogga mer senare.

CiaoDagen

Idag har jag varit i stan och träffat Alex bl.a. Käkat och druckit gott och flummat runt lite allmänt. Har fortfarande problem med datorn och det stör mig fruktansvärt mycket. Just nu svarar inte tangenterna hela tiden så vissa ord måste jag skriva om flera gånger, så jag får helt enkelt scanna igenom datorn på nytt i morgon.

Vad har ni hittat på idag?1 November
Band of Horses - The FuneralKunde ha varit värre

Många kanske tycker det är kallt ute och inget vidare kul väder men det kunde ha varit värre, någon som minns hur det var just den här dagen för ett år sen? 1 november 2006. Totalt väderkaos, det här inlägget skrev jag i min och min kompis Alex förra blogg.


Vintern är här

Nu sitter man här vid en dator på Centralen helt plötsligt. Den här dagen har verkligen allt gått emot mig känns det som, mycket tack vare det här vädret och dom något bristande traffikförbindelserna.
Först var tanken att ta bussen till Sollentuna för att gymma men efter att väntat i drygt en halvtimme utan att någon buss dykt upp och trots att dom enligt monitorn skulle ha åkt så kollade jag på sl.se på mobilen och såg att alla busslinjer i Sollentuna, Solna och Sundbyberg var inställda, så då gick jag till tåget och där stod det att tåget skulle komma som vanligt. Tiden gick över och tåget kom inte, nästa tåg kom inte heller och det enda dom sa i högtalarna var att tågen var kraftigt försenat utan att säga något om när dom kommer och han i billjettluckan visste knappt vem han själv var så han var det ingen idé att fråga. Efter drygt en timme så kom tåget äntligen och vi började rulla mot karlberg.
När jag kom dit så fick jag vänta ungefär 20-30 minuter innan ett drygt två timmar försenat och överfullt tåg dök upp, sen rullade vi fram ungefär 50 meter innan vi tills stannade och blev stående 20 minuter, sen åkte tåget 50 meter till och stannade igen... sen till sist så hamnade jag i Sollentuna och då tänkte jag gå förbi bankomaten och hämta ut en hundralapp men upptäckte att jag hade 99,83 på kontot, så det var bara att glömma. Efter det väntade en extremt kall långprommenad till Törnskogen och hem till Alex W, tappade känseln i händerna och höll på att halvt slå ihjäl mig i en hal nedförsbacke men drygt en halvtimme senare och väldigt mycket mer frusen så mötte jag honom och hans pappa som kom med bilen och vi åkte tillbaka till Sollentuna station för att åka in till Stockholm Kök & Bar till en fest vi hade köpt billjeter till. När vi kom till Sollentuna så missade vi ett tåg precis men sen dök ett annat tåg upp utan förvarning så då fick vi springa för att komma på det. Sen när vi kom till stan så gick vi runt lite och väntade på Anton som hade missat det tåget precis, vi åkte till Östermalmstorg kollade in vart stället låg sen gick vi till McDonalds och åt en varsin McFeast Fullkorns Meny. Sen typ en timme efter vi kom till stan så kom Anton, jag råkade säga åt honom att gå upp vid fel uppgång så vi fick gå tillbaka extra långt för att möta honom, då såg vi också att samtliga busslinjer i hela länet var ur traffik.
Sen när vi skulle in så hade Alex W glömt sitt pass och vi kännde inte riktigt för att gå in själva, vi tänkte först gå in bara i 10 minuter och kolla men kön rörde sig aldrig så vi gav upp dessutom så gick ju inte nattbussarna så det hade ändå inte varit någon större idé att vara där länge. 100 kr bortkastade och vi gick till McDonalds igen, Anton åt lite och sen så gick vi tillbaka mot Centralen för att åka med tåget hem.
När vi kommer till Centralen så får jag vara med om nästa överaskning, det sista Bålstatåget är inställt och det innan gick precis innan vi kom fram. Istället blir det att sätta sig här vid Sidewalk Express på centralen för att döda lite tid innan Märstatåget skulle komma.. eftersom det var två tåg kvar och tiden gick ganska fort så hann inte jag och Alex ta det första men vi antog att det var lungt eftersom det andra skulle komma strax efter så vi loggade ut härrifrån och gick ner till perrongen där tåget stod inne. När vi hade gått på tåget och väntade på att dom skulle stänga dörrarna och åka så ropar dom ut i högtalarna att "tåget tas ur traffik och att man hänvisas till andra förbindelser" .. lätt att säga när det finns en enda buss i hela stockholm som går! Så nu medans jag sitter här och skriver så har dessutom Alex på något sätt lyckats logga in gratis ett antal gånger på datorn brevid genom att göra så att det blir error.
Nu är min tid snart slut som jag har betalat för vid den här datorn och gissa vad som händer nu.. Jo dörrarna var låsta när Alex skulle gå ut.... Så nu blir det att försöka ta sig ut ur Centralen 01.40 en onsdagkväll.


Godmorgon! Äntligen har vi kommit fram. Efter vi loggade ut från datorn vid centralen så skulle vi försöka ta oss ut för att möta upp Alex W's pappa som skulle komma och skjutsa hem oss men vi lyckades inte ta oss ut! Efter att ha upptäckt att dörr efter dörr var låst och efter att ha klättrat över en spärr så lyckades vi ta oss tillbaka och ut från andra hållet. Sen väntade vi ett bra tag på att vår skjuts skulle komma men Alexs mobil hade inget batteri och när det hade gått närmre en timme efter det att han skulle ha åkt hemifrån så fick vi tag på honom och han berättade att han hade fått vända för att det inte gick att ta sig in till stan, så då var vi fortfarande fast.
VI gick ut i kylan igen för nu hade vi sett några bussar som åkte omkring men det var svårt att avgöra om dom var i traffik eller inte för en del hade helt fel nummer eller inga nummer alls. Vi tog oss ner till busshållplatsen där Sollentunabussarna brukar gå ifrån och där var det hyfsat mycket folk, när vi kollade på tabellen stod det att bussen skulle gått för 2 minuter sen men nu visste vi inte ifall den var försenad, om den hade gått, om dom överhuvudtaget att satt in några bussar mot Sollentuna eller om någon annan visste att dom ens var inställda från början.
Vi stod där några minuter innan vi gav upp och nu hade både McDonalds och 7eleven hunnit att stänga så nu gick det inte ens att gå in någonstans och värma sig. Den enda lösningen var att ta taxi hem.
När vi kollade över gatan såg vi taxikön som var extremt lång, det var minst 100 personer framför men det fanns inte så mycket alternativ, antingen att stå i kön eller att gå hem så då valde vi att stå kvar och frysa i kylan och efter ungefär en timme så kom vi fram och fick tag på en taxi.
Strax efter halv fyra så kom vi hem och då blev det äntligen lite mat och sömn.

Godnatt/Godmorgon
// Alex H

Rudbeck igen

Nu tror jag att jag till sist har dödat alla maskar och virus och allt sånt. Datorn har inte betet sig konstigt hittils idag.
En bra sak som faktist hände igår var att jag blev väckt av  telefon på morgonen, det var Maja som sa att jag kunde jobba ett par veckor om jag ville vid periodbytet. Passar mig perfekt samtidigt som jag får lite mer tid på mig att få defintivta svar från andra ställen.  Så om någon vecka är det back to the books.Problem!

Idag har min dator varit extremt nära att krascha helt och hållet. Trojanska hästar, virus, hela skiten plus att mitt antivirusprogram strejkade men nu verkar det (för tillfället i alla fall) lungt. Kommer in här och det går ungefär lika snabbt som vanligt men jag har trott att det har varit nära och fixa sig flera gånger innan och så har nya problem dykt upp. Så känns lite nervöst, ungefär som att närsomhelst medan jag skriver så kan 10 olika rutor med error och virusvarningar och alltmöjligt dyka upp. Men jag... tror (läs hoppas) att det har löst sig nu.RSS 2.0