Taggad!!!




Inte långt kvar nu! Har inte hunnit blogga något idag eftersom jag suttit och försökt organisera upp morgondagen och i morgon så kommer jag ha fullt upp från och med att jag går upp så lär nog inte hinna med något inlägg i morgon heller. Byebye 2007! Ska försöka göra någon slags resumé av mitt år men då får nog bli på årets första bakisdag. Sov gott allihopa =)



Second Christmas

Varit och hälsat på kussarna, mostrarna och morfar m.fl idag, det blev som ett extra julfirande typ. Det var trevligt och som vanligt så var det massor av god mat. Vann dessutom den presigefyllda frågesporten för andra året i rad... whohoo... haha. Dock var det en delad seger i år, men i alla fall! Slapp dundra hem på Roslagsbanan också eftersom Sanna skjutsade mig till Danderyd, very nice. Nu ska jag ta och kolla om det finns något i köket, uppdaterar nog lite senare i kväll/natt.

Ciao!



Acne



Påfyllning på byxfronten och ännu en kompis i Acnehögen. Jag hittade ett par Mic Raven från Acne inne på Salt för 1099:- så då slog jag till. Var i starkt behov av något svart eftersom alla mina övriga svarta byxor har gått sönder på ett eller annat sätt, men nu har det löst sig på den fronten.

Peace out!


Blogg.se

...finns numera som facebookgrupp också.

image248



Mellandagsrea

I morgon ska jag på jakt efter lite saker, finns egentligen ganska mycket jag skulle vilja köpa men man kan inte få allt. Åtminstonde så är talesättet så och troligtvis verkligeheten med. Ett par svarta byxor, någon skjorta och eventuellt en klocka är överst på listan. Sen måste jag även bränna pengar på inte fullt så roliga saker som att fixa till mina skor och köpa ett nytt sl-kort. I morgon måste jag även till gymmet och träna bort all överflödig choklad och julmat innan man personifierar jultomten själv med sin kroppsbyggnad. Vad ska jag mer göra? Hmm... ingen aning. Känner att jag inte har så mycket spännande att skriva om så jag rundar av för nu.

Eller just det jag ska åka på en kryssning med några kompisar om cirkus 1½ vecka... It's gonna be nice!





Holländska stränder (?)

Två killar satt brevid mig på pendeln och konverserade. Det verkade lite olycksbådande att dom b.la hade pratat om att tågluffa i Europa till sommaren när man hörde mer av deras samtal. Dom båda såg ut att vara lite över 20 år, man fick intrycket av att den ena som pratade oavbruttet gjorde vad han kunde för att imponera på den andra, som hakade på ganska lätt. Dels började han berätta om en tjej han hade chattat med som bodde i Holland, hon var enligt honom väldigt seriös och intresserad av att flytta upp till Sverige men han förklarade för sin kompis att han var mer lockad av att flytta till ner till henne i Holland. Han började dra upp dom positiva sakerna med Holland som han kom på för sin vän, deras kläder (det enda Nederländska klädmärket jag kunde komma på var G-Star... urk) och deras fina stränder. Jag har ingen aning om hur stränderna ser ut där men det är ju knappast det som Holland är känt för, snarare tulpaner, träskor, Red Light District, haschcaféer och Ajax. Sen började han utveckla varför Holland hade så bra geografiskt läge också. Det är ju så litet och ligger mellan så många länder, tar bara 10 minuter med bil åt alla håll. Man kan åka till Frankrike, Ungern & Schweiz jättesnabbt. Då reagerade hans kompis men inte som jag trodde. Istället sa han "Ungern ligger väl i Asien? Holland ligger ju brevid Bulgarien, haha" ... och den första nickar då instämande, "Ja just det... Bulgarien är det ju."  Vilken mardröm det skulle bli att tågluffa med dom två, inget jag skulle våga mig på. =P



image246


24 December




USA for Africa - We are the world



Xmas!




GOD JUL!  =)



Dior


Skinnjacka-CD

Metallsko-CD

Om man hade obegränsat med pengar... Dior Homme gör en hel del riktigt snygga grejer men oftast med en prislapp betydligt högre än vad min plånbok mäktar med. Skinjackan ovanför går på ca 32 000 :- medan skorna som är i skin dom också kostar något mänskligare 4000 :-



8 days to christmas

Hej igen, tänkte uppdatera lite om vad som har hänt i mitt lilla liv på sista tiden. Inte så mycket spännande egentligen. Har kämpat mot en lurande förkylning men har lyckats slå tillbaka den rätt bra, blev inte alls så farligt. I torsdags så var det dags för NT-Festen, det blev som väntat riktigt kul även om jag fick lite halvt panik när jag stod vid bussarna och skulle hem och upptäcke att mitt busskort var borta. Gick tillbaka och där hade någon lämnat i det i gaderoben så jag hade flyt. Det skuma var att natten innan drömde jag om att jag var på just NT-festen och att jag b.la tappade mitt busskort, vilket jag aldrig gjort förrut. Sen fanns det inslag av organiserad pardans, Serbiska maffian och andra bisarra saker i drömen som jag nog ska vara glad över inte utspelade sig i verkligheten också.
Fredagen blev lugn, igår träffade jag Alex på kvällen och idag har jag inte gjort så mycket vettigt heller. Väntar på löningen nästa vecka så jag kan panikhandla julklappar.

Har ni köpt några julklappar än?



Träning i Lapplands-Väsby

I dag eller numera igår så tränade jag på SATS i Väsby med Eric, körde bröst och triceps men dessvärre var det rätt fullt vid hantlarna så jag valde att jag köra lite mer vid maskinerna istället. Nackdelen med att byta gym hela tiden är att magasin och vikter skiljer sig ganska mycket från ställe till ställe. Egentligen säkrare att köra bänkpress och andra basövningar då men jag ska det lite lungt med pressen dom närmaste veckorna. Känns i alla fall som jag är på rätt väg nu.




9 December




White Lion - When the children cry



Andra advent

...har varit lugn och mysig. Jag har kollat på idolfinalen eftersom jag inte såg den i fredags, ätit pepparkakor, druckit årets upplaga av blossa. Havtorn & Kanel är smaken på -07:an och den får klart godkänt. Perfekt till pepparkakor och lussebullar.



Annars så är läget lungt, ska finslippa på mitt cv ikväll så att jag nästa vecka kan börja jaga jobb ordentligt. Imorgon blir det en tur förbi rudbeck, ska fixa kontot och köpa nt-festsbilljet. Sen när jag ändå är i krokarna ska jag passa på att gymma. Ha det bra där ute i decembermörkret!



NT 2007

Igår var jag i väg och kollade på årets "NT-show." Helt okej med dom förutsättningar dom hade att jobba med. Inte lätt att tvingas komma på ett helt nytt koncept mot sin vilja och sen få det att bli bra, det som var tråkigt var den nästan pinsamt dåliga uppslutningen på kvällsshowen. Säkert 30% av platserna var toma till skillnad från publikanstormningen förra året när min årskull hade den. Då var aulan överfull över bristningsgränsen nästan och ändå blev folk avvisade, med klackarna som fanns då och alla i showen så lär det ha varit runt 900 personer i aulan och bakom scen.

Men som sagt, det går inte att jämföra. Även om det är samma namn så är det inte längre samma show men dom som trots allt tog tag i showen verkade ha gjort vad dom kunnat och det ska dom ha en eloge för. Det som är lite synd är om showen inte bidrar till samma starka gemenskap mellan i stort sätt alla på dom bäge programmen som den har gjort förrut utan om det istället blir så att det bara en klick av alla som blir tvugna att ta tag i allt. Då försvinner även poängen som man kan anta att skolledningen har med showen. Tror mycket av showens framtid hänger på nästa års elever, kan dom få det lite mer till vad det var förrut och då syftar jag inte på stripperna, där lär inte rektorerna vika sig. Utan kanske att dela upp N och T igen eller att återinföra karaktärerna, då tror jag det kan bli ett litet uppsving igen. För blir det ännu mindre folk som är intresserade av att vara involverade eller att ens kolla på showen, då kan man lika gärna lägga ner den tyvär eller åtminstonde kalla den något annat.

Nog om det, när det var klart så drog jag och några gamla Naturare ( & tekniker) till stinsvillan. Lite senare dök även många av årets deltagare upp. Det blev faktist en av dom roligaste kvällarna på ett bra tag, aldrig har det varit så bra drag på villan. Slog Sverigeskivan m.m. med hästlängder.


Bilder dyker upp lite senare. =)



Italienskt

Blev middag på en resturang modell lite finare tidigare i kväll. Valet kom på "Stockholms bästa Italienare." Porto Fino som ligger nära Zinkensdamm hade riktigt god mat och rekomenderas ifall man vill kosta på sig något lite dyrare. Min meny här nedanför...


Bröd:
Vitlöksbröd med olivolja alternativt vinäger

Pasta:

Fettucini con Vitello al Tartufo 

Gödkalvfilé, Tryffel, Vittvin, Grädde


Rött vin:
Verona/ Corvina, Rondinella 2005

Desert:
Svartvinbärssorbet & passionsfruktsorbet med lime, mandarin & mynta

Kaffe:
Dubell Espresso

Portofinos entré

Porto Fino:  Foto:

Efter maten promenerad jag med sällskap från Zinkensdamm in mot stan och så småningom blev det dags att röra sig hemåt.
 


5 December




Righteous Brothers - Unchained Melody



Känner att jag lever

Har en fruktansvärd träningsvärk i brösten idag, ringrostig som tusan men det värsta har nog gått över i morgon. Idag har jag mest strechat och tagit det lungt, hade ett möte 9.30 som jag var tvungen att släppa mig till men annars har det varit en ganska behaglig dag.

Bloggen har det inte blivit så mycket tid för på den senaste tiden men det går ju upp och ner, kommer komma perioder då jag skriver lite oftare också. Den ska ju delvis spegla mina tankar och mitt liv och inte vara mitt liv så det är ju rätt naturligt att jag inte alltid kan skriva en massa inlägg varje dag. Men jag tycker det kul så jag kommer så klart att fortsätta skriva när jag känner för det.

Hoppas ni har haft en bra onsdag! =)



Seg

Tog en tur förbi rudbeck idag och kollade hur det såg ut nu när det är NT-vecka, dessvärre hittade jag inte dom personerna jag letade efter så måste åka dit igen senare i veckan. Efter det så mötte jag upp Alex innan vi drog och tränade, för dagen på ringen och inte i simhallen. Jag körde ben och koncentrerade mig på knäböj och stela marklyft, två övningar jag tidigare haft vissa problem att hitta känslan i, särskillt den sistnämda. Fast nu kändes det rätt bra, körde rätt lätt och ganska många set för att få in rörelsen ordentligt igen och det tog verkligen på hamstrings så nästa vecka bör jag kunna öka en del.

                               















                                   Knäböj & Stela marklyft




4 December




Gary Moore - Empty Rooms



Hej Bloggen

Idag... vad har hänt idag? Just det, först så var jag förbi frisören och klippte mig, äntligen! Det blev väl sådär, kunde varit bättre och det kunde ha varit värre också. Lite mer välvårdat nu i alla fall. Efter det så gick jag hem och tog det lungt ett tag, kollade lite på tv och gjorde diverse andra saker och framåt kvällen så tog jag mig ut i kylan igen för att åka till gymmet. Äntligen har jag köpt mitt gymkort och nu ska det pumpas på ordentligt. I ärlighetens namn så kändes det ganska hopplöst att se hur mycket jag har tappat i styrka under det här uppehållet. Från att ha gymmat regelbundet i fyra år, 3-5 ggr i veckan så var det här den tredje gången sen i maj som jag var tillbaka och tränade, men det som är bra är väl att det verkar som jag har rätt bra förutsättningar genetiskt så jag hoppas det inte dröjer allt för länge innan jag är tillbaka där jag var innan. Ska dit i morgon igen, då blir det rygg och axlar. Efter träningen så gick jag över till George och hämtade upp lite grejer som jag hade glömt kvar i lördags. B.la så var det skönt att ha tillbaka sitt skärp, haha. Aja, nu är det färdigsvamlat för ikväll, lägger upp en riktigt skön låt här ovanför och så kommer jag tillbaka i morgon/ senare idag. 

Sov gott!




 

Party

Det blev en lång och rolig kväll/ natt/ morgon igår. Först hemma hos George med cirka 40 pers från skoltiden, kan det bli bättre? En lång förefest och ett missat pendeltåg senare så var vi på g mot stan. The Vibe var anhalten och då hade vi nog tappat av närmre hälften men många körde på ändå. Där träffade jag också David, riktigt kul! Jag och Anton var kvar längst av vårt sällskap men sen när vi skulle gå mot bussarna så dyker det upp ett gäng människor från Halland och börjar snacka. Några minuter senare var jag plötsligt inne på White Room. Jag följer min traditon från dom senaste helgerna med otippade impulsiva beslut. Väl där inne blev det kanske "lite" mycket champange, eller kan det bli det? Hursomhelst, det har sin förklaring det med. Roligt var det i alla fall. Klockslag för morgonens hemkomst: 06.40. Det där med dygnsrythm är överskattat...

Kvällen i tur och ordning









 

1 December




Justin Timberlake - Sexyback



1 år sen idag

NT-Showen

Haft det här inlägget om NT-showen som ett utkast i över en månad nu för att det alltid har strulat så det känns ganska inaktuellt men kan lika gärna göra ett till försök att publicera det ändå. ^^

Fredag 24 nov
Började att måla min overall på lunchen, sen så ringde George och bad mig komma till aulan för att spela in ett filmklipp som skulle visas på 21-showen, har fortfarande inte sett det men Chalak och Nisse skrattade så dom knappt kunde stå upp så jag antar att det såg rätt kul ut, det var ialla fall "smörigt". =P
Sen så åkte jag till George där vi var ett gäng som åt middag och firade hans födelsedag efter det så åkte jag med Fredrik hem med nattbussen.

Lördag 25 nov
Åkte iväg till skolan så vi var där strax efter 11 sen var det dags för scenbygge... 300 lastpallar skulle in och sen skulle parketgolv, trappor m.m läggas men det gick snabbt tack vare att vi var så många. Sen så var det dags att fortsätta på sin overall, stannade kvar tills runt 17 innan jag åkte hem.

Söndag 26 nov
Kom till skolan runt 13.30 åkte med Daste och Martin från centrum via Willys och köpte några flak powerking, sen så var det dags att måla färdigt overallen som tog ett bra tag att göra, brist på penslar och färg gjorde att det tog större delen av dagen. Sen vid 18-tiden var det dags för bombningen, 40 000 lappar från N & T i olika färger skulle upp över hela skolan plus lite andra fina föremål som tunnelbane T:et, tejprullarna och ett stort T av Coca Cola burkar. Kom hem 22.30.

Måndag 27 nov
Dags för den något kaosartade tidningsutdelningen, bussarna attackerades av ett hundratal desperata tekniker och naturare med en bunt tidningar i högsta hugg. Teknikerna hade amerikansk fotbollsutrustning som en anspelning på deras tidningsnamn och vi naturare hade våra klassiska overaller + att någon hade tejpat upp Sara med silvertejp tillsamans med en bunt tidnigar på en lyktsolpe.
Under första lektionen så var det enda stort organiserat kaos, naturare och tekniker drog runt på ett tiotal kickbikes, rullstol, inlines, cyklar , kundvagnar och alla möjliga färdmedel. =P
Sen gick större delen av dagen till att återuppta strippträningen från förra veckan.

Tisdag 28 nov
Fortsatte med strippträning, både par och killstrippen, sen på kvällen så åkte killstirpparna till Kista C för att köpa västar, kallingar och byxor för dom som behövde.

Onsdag 29 nov
Tränade hela dagen på stripperna igen. Avslutade kvällen med att Simon körde mig, Mackan och Joel till Barkarby pizzeria där vi testade deras sallader som var skitgoda och brödet var helt underbart :D
På kvällen var det tänkt att jag skulle fixa mina byxor till killstrippen men det kunde jag ta och glömma när jag uppptäckte att jag inte hade några nålar hemma.

Torsdag 30 nov
Torsdagen blev väldigt stressig, först åkte jag till kista för att fixa hängslen till parstrippen men dom öppnade inte förrens 10, fick för mig att alla butiker öppnade 09 men istället åkte jag till Sollentuna, hittade inga hängslen där men köpte självhäftande kardborband i tron på att det skulle hålla hyfsat bra istället för såna man syr på som jag köpte dagen innan, men dom självhäftande var helt värdelösa det märkte jag inte minst när vi gick in aulan för att ha generalrepetion på kvällen. Under båda gångerna vi körde killstrippen så sprack byxorna i höften nästan direkt och jag tappade dom. Hela generalrepetionen var ganska kaotisk, en av huvudrollsinnerhavarna kollpasade av stress och svimade och blev medvetslös, det såg verkligen inte bra ut men hon repade sig och runt 23.30-tiden så åkte jag därrfirån hem till George och sov över där.

Fredag 1 dec
Klockan 05.00 ringde Geroges mobilalarm, han han trycka på snooze säkert 7 gånger innan vi tog oss upp och åt och frukost och fick skjuts mot rudbeck. Kvart i sju kom vi dit och samlades i cafteterian innan vi gick upp i logen och började förbereda oss. Jag åkte en snabbis till Sollentuna Centrum med Eric och Calle för att köpa ännu mer kardborband som man kunde sy fast istället.
Sen när jag kom tillbaks var det dags att börja paniksy för att hinna klart innan första N-showen, dessutom skulle skjortan och västen strykas. Det blve otroligt stressigt och jag hade aldrig hunnit om inte Katja, Alma, Saif, Fredrik A m.fl. hade hjälpt mig få klart byxorna, Jocke hjälpte mig med strykningen så där tjänade jag lite tid också men trots det så kom det väldigt plötsligt när Martin ropade i megafonen att Pelle ville ha ner alla killstrippare till scen, så det var bara att slita av nålarna från byxorna och springa ner medans 4-5 personer försökte få på mig byxorna samtidigt. Första showen blev inte så bra för min egen del ialla fall, skulle in först på scen men kom in halvspringande sist av alla och jag hade ganska dålig timing under hela strippen dels för att jag varit så stressad och dels var jag osäker på om byxorna skulle hålla eftersom dom inte gjorde det dagen innan. Men det gick bra och sen var det upp i logen igen för att byta om igen. Parstrippen gick bra, klarade äntligen av Linas västknapp som alltid brukade vägra gå upp :P ... sen var det bara klassikern "Hamsterdance" kvar för min del under den första showen.
Efter det så var det lunch för oss när teknikerna skulle upp på sin nästa show, då kom rektorn in och hade en del synpunkter på saker som skulle censueras för dom kommande showerna. Parstrippen skulle bort för att vi var "för sexiga och utmanade" tydligen, det kändes lite jobbigt med tanke på att man hade lagt ner rätt mycket tid på allt, sen var det en del sam-skämt och delar ur IV-sången som inte heller var tillräckligt rumsrena enligt honom. However så blev 12-showen nog den bästa genomförda dagsshowen ändå, publiken var bra och det kändes som det mesta rullade på bra. 15-showen för treorna blev därremot ganska lam, hade gärna velat göra den bästa showen då egentligen eftersom dom flesta man kände såg den då men man märkte att började bli ganska trött, jag hade ialla fall inte fått i mig mycket att äta eller dricka och man stressade nästan hela tiden särskilt eftersom jag var tvungen att fixa byxorna mellan varje show. 18-showen för föräldrarna var nästan ett skämt, det var som att uppträda inför en vägg. Jag hade bara introdansen precis i början som jag skulle vara med på, allt annat som jag medverkade i var bortcensurerat så efter det så åkte jag, Anton F, Mackan, Niklas & Maxine till stinsen, det var rätt kul att se en av dom anställdas minner när vi kom in fyra sminkade killar i overaller och en tjej i delvis strippkläddsel och frågade var all deras babyolja fanns någonstans, hon måste ha trott att det vi skulle ha nåt gangbang haha. Redan innan vi åkte så blev vi förvånade över att det stod folk i kön till 21-showen...över 2 timmar innan! Och när vi kom tillbaka var det säkert 50-100 pers. Sen drog några upp till gymmet ett tag där jag dessutom träffade Alex W men när jag och Maxine sen skulle tillbaka så var det sjukt mycket folk och flera naturare hade fått bilda en mur för att hålla tillbaka alla. Kvällsshowen blev drygt en timme försenad sammanlagt eftersom det var en massa strul med billjetterna. En del hade dessutom köpt biljetter svart för upp till femhundra mer än vad vi sålde dom för. Ett rykte var att nån hade köpt en billjet för 1200 kr t.om.. men det låter helt sjukt haha.. man skulle kunna tro att det var Iron Maiden som skulle spela i aulan istället. ^^ Showen blev i vilket fall bra och både introdansen, killstrippen och parstrippen satt bra. Och det blev många fler som såg showen än vad som egntligen var tillåtet med 500 sitplattser, kanske 100 som stod, + båda klackarna som var stora och runt 200 som på ett eller annat sätt var med på showen så var det ganska rejällt överfullt, inte dirket "max 540 personer i aulan" som det står på skylten haha.
Sen när allt var klart såhjälpte jag till och städade lite fram till 03-tiden och sen sov jag hos George.

Lördag 2 dec
Upp tidigt på morgonen och frame vid Rudbeck redan vid 09, behövde egentligen inte städa eftersom jag stannade kvar på natten men skulle ändå hämta lite saker jag hade kvar så jag stannade ett par timmar och hjälpte till, fast dom flesta var ganska ineffektiva åtminstonde så länge jag var där, satt mest ner och garvade för att vi var så övertrötta, blev inte lättare av att Anton C snodde åt sig megafonen och imiterade nåt som lät som en sportkommentator från 30-talet eller när någon iklädd nåt som såg ut som en gigantisk prästost med ben och utan huvud försökte pressa sig in genom dörrarna i entrén utan att lyckas speciellt bra. Sen satt jag och Eric uppe i logen ett tag och lyssnade på dans och stripplåtarna och degade i soffan ett tag och snackade om alla grejer. Men nu är det slut, lite synd.. hade grymt kul hela veckan med alla sköna personer och det är tråkigt att allt är över nu. :( ... Proffsigare skolshow får man leta efter ;P

Torsdag 14 dec
Vi hade ju trots allt NT-festen :P ... Hela den dagen var helt crazy, tyvär förstörde dom överkänsliga vakterna som verkade ha pms allihopa kvällen för många. Men som det ser ut blir det en uppföljning den 12 januari i scoutstugen som vi hade i oktober.. längtar :P

// Alex H




Inlägg från min gamla blogg.




Taggad! =D

Ikväll så blir det party... 40-50 pers som ska föra hos det försenade födelsedagsbarnet George innan det blir en gigantisk utgång. Fast det skulle nog vara lika kul och vara kvar hela kvällen som på den gamla goda tiden när hans pappa bodde vid Stureparken. Kul lär det bli i vilket fall! Någon slags hybrid mellan en Rudbecks/NT-showsreunion och klassfest med en massa gamla nior från Johanssons skola




Natt

För exakt ett år sen satt jag på mitt rum och slet sönder mina gamla finbyxor med en sax och sydde på kardborband längs benen... det var natten förre NT-showen. Helt stört att det var ett år sen. Tänkte ta och skriva lite mer om showen och min syn på den i morgon men nu måste jag ta och sova. Nattinatt!



RSS 2.0